Sirutusta!

Etusivu / sirutus / Sirutusta!

Helmikuun alusta lähtien kaikki Kisun kissat luovutetaan sirutettuina. Marraskuun lopussa viisi, itseni mukaan lukien, kisulaista kävi tätä varten sirutuskurssilla ja nyt on koittanut aika käydä tositoimiin!

Otin viime viikolla jo hieman etumatkaa, kun kävin siruttamassa Muhvin, joka sai kunnian olla ihka ensimmäinen Kisun oman siruttajan siruttama ensikotikissa. Tapahtuma oli niin jännittävä, että kamera unohtui laukkuun ja suuri merkkipaalu Kisun toiminnassa jäi tallentamatta. Muhvi kesti sirutuksen urheasti, mutta sirunlukijasta lähtevä piippaus säikäytti, ja Muhvi pinkaisi turvaan sohvan alle.

Keskittynyt tähtäys.

Seuraavana päivänä oli kuitenkin vuorossa jo seuraavat uhrit, Misu ja Osku. Pienet luikerot meinasivat kovasti kiemurtaa vapauteen ennen sirun paikoilleen saamista, mutta eivät ihan onnistuneet. Sirun laittaminen ei ole juuri rokotuksen antamista ihmeellisempi toimenpide, ja suurin osa kissoista vaan möllöttää paikoillaan sen suurempia reagoimatta.

..ja naks, siru paikoillaan!

Kisun kissat rekisteröidään Turvasiru-palveluun ensin Kisun nimiin, mutta luovutuksen jälkeen siruttaja siirtää omistajuuden uusille omistajille, jolloin he pääsevät katsomaan ja päivittämään kissansa tietoja.
Siru itsessäänhän ei sisällä muuta tietoa kuin tunnistekoodin ja ellei sitä ole rekisteröity minnekään, siru on oikeastaan yhtä tyhjän kanssa. Sirut voi rekisteröidä Turvasirun lisäksi myös esimerkiksi Kissaliittoon, johon tarvitaan eläinlääkärin allekirjoittama lappu. Joten, siruttakaa ja rekisteröikää siru
Kiiiiiiire pois! Ensin täytyy kuitenkin tarkastaa, että siru on varmasti kuosissa vielä niskassakin.

Lukija tunnisti sirun, kaikki ok ja pakoooon!

Kisun siruttajat siruttavat myös muita kuin ensikotilaisia sirutustapahtumissa pientä maksua vastaan, joista ensimmäinen on jo buukattuna Linnainmaan Mustiin ja Mirriin maaliskuun ensimmäiselle päivälle. Vähän jännittää 😀 Siruttajilta luonnistuu kissojen lisäksi ainakin koirien ja kanien sirutus. Sirutustapahtumissakin sirutukseen kuuluu sekä siru että rekisteröinti Turvasiruun.

Jätä kommentti