Miten pääsee ensikodiksi?

Toivottavasti jokunen lukijoistamme on pohtinut mielessään mahdollisuutta ryhtyä ensikodiksi. Päätöksen jälkeen seuraava kysymys onkin, miten ensikodiksi sitten pääsee? Tässä pieni tietopaketti vastaamaan tuohon kysymykseen.
Ensimmäisenä kannattaa tutustua Kisun nettisivuihin ja etenkin osioon Ensikodiksi. Aineistoistalöytyy Ensikotipaketti, joka on ensikotiemme ohjenuora ja sen lukaisemalla saa käsityksen siitä mitä ensikotien tehtäviin kuuluu.

Ei, et joudu täyttämään loputtomiin
kaavakkeita tai tekemään testejä.

Jos tuntuu, että ensikotitoiminta on sinun juttusi, seuraava askel on ottaa yhteyttäallekirjoittaneeseen, joko sähköpostilla tai puhelimitse. Sähköpostia lähetettäessä on ensimmäisessä viestissä hyvä kertoa hieman itsestään, elämäntilanteestaan, omista lemmikeistä ja aikaisemmasta kissakokemuksesta. 

Pyrin vastaamaan kyselyihin mahdollisimman nopeasti ja harras toiveeni olisi, että saisin jonkun kuittauksen viestin perille tulosta, vaikka sitten että ”unohdetaankin tämä ensikotihomma tällä kertaa” niin en turhaan jää odottelemaan vastausta.
Paluuviestissäni kerron lyhyesti ensikodin tehtävistä, annan vielä Ensikotipaketin luettavaksi ja sovin tarkastusajankohdasta. Tässä vaiheessa osalla menee pupu pöksyyn, hui, meille tulee tarkastaja! Mutta ei hätää, en tule hiillostamaan kuuman lampun alla tai kaivelemaan (kissa)luurankoja kaapeista.
Tarkastuksen tarkoitus on selvittää ensikodin soveltuvuus tehtävään; löytyykö tarvittavaa vastuuntuntoa, oma-aloitteisuutta, kissatietoutta ja ihmistuntemusta. Yhtä lailla tarkoitus on myös lyhyesti valmentaa ensikotia tulevaan tehtävään kertomalla käytännön asioista, kanavista joista saa tukea sekä vastata ensikotia askarruttaviin kysymyksiin. Tällä käynnillä käydään läpi myös ensikotisopimus. Lisäkseni Kisun ensikoteja tarkastaa Leena 🙂
Ei, et joudu kolmannen asteen kuulusteluun.

Hyväksymisen jälkeen ensikoti saa oman ensikotivastaavan, joka tulee jatkossa olemaan ensikodin yhteyshenkilö. Ensikoti pääsee myös mukaan sähköpostilistalle ja Facebook ryhmään. Pienimuotoista koulutusta tehtäväänsä ensikodit saavat kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä tapaamisissa, joihin toivotaan aktiivista osallistumista, muuna aikana aktiivitoimijamme ja muut ensikodit neuvovat ongelmatilanteissa ja antavat vertaistukea.
Kyselkää ihmeessä jos jokin jäi vielä mietityttämään! 🙂

Lopulta kotiasi voi sulostuttaa tämmöinen otus.

Jätä kommentti