Kodin valinnasta

Etusivu / kodin valinta / Kodin valinnasta

Pitkästä aikaa!

Näin ruuhkaisimman pentusesongin keskellä ajattelin kirjoitella vähän kissojen uuden kodin valinnasta. Luit varmasti oikein, kodin valinnasta. Välillä nimittäin törmää siihen ajatukseen, että kissan saamiseksi riittää pelkkä ilmoitus siitä, että ottaisin tämän ja tuon kissan. Ja kyllähän se nyt riittää, koska kyse on kodittomasta kissasta ja mikä tahansa koti on parempi kuin ensikodissa eläminen?

Ei riitä, eikä ole.

Hipsu nauttii hännäntyvirapsuistaKisun kissat asuvat ihan tavallisissa kodeissa, joissa ne saavat tarvitsemansa hoidon. Eli kodin saaminen nopeasti ei ole itseisarvo – sen sijaan sopivan kodin saaminen on, vaikka siinä kestäisikin
pidempään. Sopiva koti antaa parhaat edellytykset niin kissan kuin uuden kodinkin hyvinvoinnille, ja kissan paras on Kisussa tärkeintä. Tämän periaatteen takia Kisulta esimerkiksi pennutkin muuttavat vain toisen kissan kanssa/kavereiksi, siitä lisää täällä.

Siinä missä osa kissoista joutuu odottamaan jopa vuosia ikiomaa kotiaan joillekin kissoille kotiehdokkaita on ruuhkaksi asti. Hieman kärjistettynä ilmaisten: Etenkin ihmisrakkaille, reippaille ja erikoisen näköisille kissanpennuille riittäisi ottajia, kun taas hurmaavalla persoonallisuudella varustetu ”tavallisen näköinen”, ehkä arkakin aikuinen lipuu silmien ohitse.

Myyry syliluutailee

Miten ensikoti sitten päättää, kuka saa kissan? Helpoin olisi tietysti antaa kissa ensimmäiselle kyselijälle, mutta aina se ei ole kissan edun mukaista. Ensikoti siis haastattelee ja tapaa kotiehdokkaita sekä kertoo näille lisää kissasta ja sen tarpeista. Näiden perusteella ensikoti tekee lopulta päätöksen siitä, kuka ehdokkaista on sopivin. Kysely ja tapaamisen pyytäminen ennen päätöstä ei siis ole epäluottamuslause! Kissasta on myös erittäin suotavaa itse kysellä lisää.

Väistämättäkin tulee tilanteita, joissa kissa menee ohi suun. Tiedän itsekin, että on hiton tympeää, kun kissa menee muualle. Tiedän myös sen, että hyvän kotiehdokkaan raakkaaminen tuntuu pahalta myös ensikodista. Kannattaakin pitää tiukasti mielessä, että kieltävä vastaus ei tarkoita sinun olevan huono kissakoti! Et ole vain juuri sille kissalle sopivin.

Juustomestari vastaanottamassa rapsujaLoppuun vielä muutama vinkki kissan etsimiseen:

Jos valinta ei kohdistunut sinuun, muista ensikotien verkosto! Ensikodilta voi kysyä suosituksia toisista kissoista tai pyytää välittämään tietosi muille ensikodeille. Tätä kautta voit löytää sellaisen kultakimpaleen, jota et ollut aiemmin huomannut tai joka ei ole ehtinyt vielä edes nettiin asti.

Ole avoin ehdotuksille! Onko esimerkiksi aivan välttämätöntä saada juuri tietyn värinen ja tietyn ikäinen pentu? Miksi? Muista kuitenkin omat resurssisi, äläkä ikinä ota kissaa säälistä.

Kerro itsestäsi jo heti ensimmäisessä postissa mahdollisimman kattavasti. Vinkkejä voit katsoa täältä.

 Hanki kissa vain vastuullisilta toimijoilta! Älä tue pentutehtailua missään muodossa. Vastuulliselta toimijalta (niin rotu- kuin maatiaiskissojenkin kanssa) saat asianmukaisesti hoidetun kissan ja elinikäisen tuen.

Kisun kodittomia kissoja löydät täältä: klik!

PS. Kuvien kissoista tuli aikanaan useampia kyselyjä, ja kaikki elävät nyt onnellisesti itselleen juuri sopivissa kodeissa. 🙂

Jätä kommentti