Kissat vaihtoon

Etusivu / Apsi / Kissat vaihtoon

Paljon on kaikenlaista ehtinyt tapahtua sitten edellisten kuulumisten.
Pullis ja Mulpero muuttivat molemmat uusiin koteihinsa pari viikkoa sitten. Molemmat ovat sopeutuneet oikein hyvin uusiin koteihinsa. Mupsi ei niin yllättäen oli kotonaan käytännössä heti ja on saanut nyt kaksi uutta kissaystävää.

Mutta erityisesti Pulliksen sopeutumisesta olen todella ylpeä! Viikon sisään Pullista on saatu jo silittää ja Pulteri on kuuleman mukaan ihastunut kodissa odottaneeseen toveriinsa. Jo Pulliksen lähdön aikaan sai taas huomata sen huikean kehityksen, sillä kaikki aggressiivisuus oli Pulterista hävinnyt. Suunnitelmana oli laittaa Pullis kopan kanssa omaan yksiöön, jotta se saa mennä itse koppaan mahdollisimman stressittömästi. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja jouduin laittamaan pikku-Pullen koppaan, johon se reagoi vaan kyhjöttämällä paikoillaan ja sitten nätisti kävelemällä koppaan, kun takapuolesta vähän tönäsi. Hieno Pulle!

Laitan myöhemmin varsinaisen postauksen molempien kuulumisista.

Pullis viimeistä päivää hoidossa 

Käytännössä samalla oven avauksella, millä Pullis lähti, saapui uusi hoidokki, Apsi. Apsi oli löydetty pahoin nälkiintyneenä, kun se oli pyrkinyt Kiikoisten ABC:n keittiöön. Apsilla oli ollut myös paha korvapunkkiongelma ja silmässä muhinut vanha haava, joka oli tulehtunut ja jonka seurauksena Apsin silmä jää pysyvästi sameaksi. Todennäköisesti Apsi on ollut pitkään, ellei aina, oman onnensa nojassa, ja siltikin se on erittäin ihmisystävällinen.

Apsi
 Meillä Apsi ei ehtinyt kuitenkaan paria viikkoa pidempään olla, sillä ympäristö kävi sille aivan liian stressaavaksi. Korvapunkkien taki se täytyi pitää eristettyinä muista, mikä oli sille melko sietämätöntä, mutta myös vapaana olo kuuden muun kissan ja yhden koiran kanssa oli turhan jännittävää. Vapaana ollessaan se välillä kävikin toisten kissojen päälle, kun stressinsietokynnys ylittyi. Perusluonteeltaan se on kuitenkin niin kiltti, että uskon noiden purkausten olevan ihan pelkkää tottumattomuutta. Apsi-polo ei vaan oikein osaa puhua kissaa.
Korvapunkit meinasivat olla sitkeässä. Ennen Kisulle tuloa Apsi oli saanut jo Strongholdin, mutta annoin täällä vielä Otita Para-korvatippakuurin ja päivittäisen korvaputsin. Röhnää tuntui tulevan sitä mukaa mitä ehti putsata, joten päätin käyttää Apsia näytillä lääkärissä samalla parin muun kissan kanssa. Samalla katsastettiin myös silmä, joka oli terve. Lääkärin tsekattua silmän ja korvat, Apsi muutti eilen Elinan ja Eetun luokse opettelemaan kissana elämistä Puran ja Rosin avustuksella. Vähemmän kissoja, joka tarkoittaa vähemmän stressin lisäksi myös enemmän aikaa & huomiota Apsille, ja paaaaaljon mukavampi ynnä suurempi oma yksiö kuin meidän kylppärimme.
Juustomestari Pyörykkä
Bublé. Fiinillä herralla on frakki kiinni.

 Seuraavalla viikolla saapuikin taas lisää hoitolaisia, tällä kertaa 8-vuotias kolli Bublé ja 6-vuotias kolli Juustomestari Pyörykkä. Molemmat olivat heti ekoista hetkistä lähtien mukavia ja rapsuja rakastavia löllyköitä. Kummallakaan ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia ihmisten, muiden kissojen tai koiran kanssa. Maisa on sähissyt molemmille naamassa kiinni ja reaktiot on vaihdelleet pönöttämisestä kyljelleen löllähtämiseen.

Pyörykkä n. tunti saapumisensa jälkeen
Bublé poseeraa suosikkipaikallaan kirjahyllyn päällä.

Juustomestarin arvonimen Pyörykkä on saanut siitä, kun se ilmestyy mistä tahansa piilosta hetkessä, kun ottaa juuston esille. Se on muutenkin aikamoinen herkku- ja huomiokerjäläinen. Pieni mräy mräy kuuluu ja naamioitumisen mestari on saapunut paikalle tarkastamaan tilanteen. Bublé tyytyy rauhallisempaan lähestymistapaan ja odottaa lähestymistä, jolloin alkaakin kauhea puskukiehnä.
Mutta, nyt katkesi ajatus, joten hyvää viikonloppua!

Rapsu-Bublé

Jätä kommentti