Iso kiltti jättiläinen

Etusivu / Elinan hoitokissat / Iso kiltti jättiläinen
Vilpsu-reppanan epäilevä ilme ensimmäisinä päivinä.

Tiistai-iltana neljän ja viiden välillä meille saapui jälleen Uutuus. Kyseessä on pian kuusivuotias Vilperi, jota kutsutaan ensikodissa esimerkiksi Vilpuksi, Vilpuri-Kilpuriksi, Villeksi ja Pompidouksi. Kissan nimen takia minulla soi myös kroonisesti päässä vanha kunnon Vili Vilperi -tunnari. Yleensä mennessäni katsomaan, missä jättiläinen luuraa, lauleskelen huomaamattani ”Hei hei, Vilperi…”

Mutta nyt enemmän itse herrasta. Vilperi päätyi Kisulle ns. kesytapauksena eli kotia vaihtavana kissana. Vilperin entisessä kodissa lapsella oli paha astma, joten kollista oli pakko luopua. Vilperi on elänyt elämänsä ainoana kissana ja vähän ujostelee muita kissoja. Vilperillä on ollut taipumusta virtsakiteisiin, joten niitä ehkäisevä erikoisruokavalio on uudessa kodissakin varmaan tarpeen.

”ONPA SE ISO!” oli valehtelematta ensimmäinen ajatukseni, kun Vilperi tuli ulos kantokopastaan. Meillä ei ole kissan punnitsemiseen sopivaa vaakaa, mutta kun Vilperin jälkeen nostaa syliinsä Puran tai Rosin (~ 3kg), tuntuu kuin ei kanniskelisi kerta kaikkiaan mitään. Poika on toki kookas, mutta myös ylipainoinen. Ennen uuteen kotiin muuttamista meillä onkin suunnitelmana saada Vilperiä vähän parempaan fyysiseen kuntoon – ylimääräisen painon lisäksi herralta myös lähtee tosi paljon karvaa ja se hilseilee melko reilusti. Luvassa onkin eläinlääkärin suosittelema raakaruokaan painottuva ruokavalio ja reippaasti lohiöljyä!

Vilperi-Vonkaleen tutkimusretket ulottuvat
kirjahyllyltä aina ikkunalaudoille asti.

Kuten monet muutkin vonkaleet, Vilperi on luonteeltaan aivan ihana: rauhallinen, hellä ja vähän ujohko. Puraa ja Rosia hiukan arastellaan, samoin äkkinäisiä liikkeitä tai kovia ääniä. Päivänsä Vilperi viettää – ensikodin ärtymyksestä huolimatta – yleensä meidän petauspatjamme alla torkkumassa. Hellyydenosoituksista kenties merkillisin on Vilperin tapa puskea jalkapohjia. Yleensä tämä toimii siten, että minä istun sängyllä ja pidän jalkoja ilmassa kun Vilppu kiehnää päätään niitä vasten…

Vilpuri-Kilpurin muihin ajanvietteisiin kuuluu muun muassa ikkunalautakyttäily. Sen tapa leikkiä on myös ihan mielettömän ihastuttava. Meidän kissanminttupalloamme poika aluksi puskee, sitten köllähtää sen viereen ja alkaa pelailla sillä kyljellään, välillä innostuu jahtaamaankin!

Vonkale etsii kotia, jossa on riittävästi rauhaa ja rakkautta tällaiselle isolle pötkiäiselle. Vilperi on tottunut asumaan nuoren (2-vuotiaan) tytön kanssa ja ollut ikänsä ainoana kissana. Vaikuttaa myös siltä, että Vonkaletta hieman stressaa muiden kissojen jatkuva läsnäolo, joten paikka ainoana kissana sopisi tälle urholle mainiosti!

Jos ja kun joku ihastuu tähän hellyyttävään jättiläiseen, kyselyt voi laittaa osoitteeseen [email protected]!

P.S. Apsi-Lemmy on pärjännyt uudessa kodissaan mainiosti ja saanut mahtavan rähinäkaverin! Tulevaisuudessa saatte toivottavasti oman päivityksen Apsi-Lemmyn nykyisistä kuulumisista.

Jätä kommentti