Tervehtikää Myyry-Mulperia! / Meet Myyry-Mulperi!

Etusivu / feline acne / Tervehtikää Myyry-Mulperia! / Meet Myyry-Mulperi!

Meille tosiaan saapui uusi hoitolainen heti seuraavana aamuna, kun Pöppänät olivat muuttaneet. Etukäteen tiesin tulijasta sukupuolen ja ”vaikuttaa ihmisläheiseltä”, tietysti tulopaikan lisäksi. Pöpöjen lähdettyä tuli mieleen, että haluaisin joskus nimetä kissan Mulperiksi, ja onnekkaasti nimi sopi tulokkaalle kuin nyrkki silmään.

Mulperi <3 puuhka

Mulpero siis saapui meille lauantai-aamuna 4.1. Nokialta, jossa se oli odottanut löytöeläimenä kaksi viikkoa, jos joku kyselisi sen perään. Ketään ei kuitenkaan näkynyt, joten kissa siirtyi Kisun hoiviin. Löytöeläimiin Mulperi oli päätynyt joulukuun puolessa välissä, kun se oli pyörinyt jonkin aikaa nokialaisen rivitalon pihassa.
Kisu oli ulkoa löydetyksi hyvässä kunnossa, mitä nyt turkki hilseilee ja lihakset eivät ole kovin jäntevät, ja tulossa heti syliin ja kiehnäämään. Epäilinkin, että Mulpero on ollut jonkun kissa. Hilseilystä huolimatta turkki tuntui kuitenkin hyvältä ja oli tuuhea. Alkuun oli tuttuun tapaan vuorossa eristys matokuureineen, jonka Mupsi söi hienosti ruuan mukana. Mulpero näytti oikealta jätiltä eriössään, mutta nyt suhteutettuna muihin aikuisiin kissoihin, se näyttää aika normaalilta 😀

Muhku-Mulperi kyylää /Mulperi stalking

Mulperilla oli kova kiire suljetun oven takaa pois, ja kun aika viimein koitti, muut kissat otettiin vastaan todella kiltisti. Mulpero on viihtynyt muiden kissojen kanssa hyvin ja sopuisasti, vaikka Maisa käykin välillä sähisemässä naamalle. Ihmisistä Mulperi tykkää edelleen ja tervehtii aina, kun tulee samaan huoneeseen.

Tänään olikin jännittävä päivä, kun Mulperolle oli varattu aika kastrointiin ja rokotukseen. Mulperi sai alkurauhoitteen ja punnittiin (4,6 kiloa, mitä!). Menin aulaan odottelemaan ja ehdin istua ehkä minuutin, kun lääkäri huuteli että tarvitaankin pelkkä rokotus. Mulpero oli jo leikattu! Olin aiemmin miettinyt jo sitä, kun pallit näyttivät kovin pieniltä, mutta nyt asia varmistui. Pallittomuuden lisäksi varmistui tarkempi ikäarvio – Mulperi on noin parivuotias muhkelo.Ymmärrettävästi misse on ollut hieman tokkurassa koko päivän.

Vähän säälittää Mulperi, kun omat ihmiset on olleet, mutta perään ei kyselty, vaikka on niin hieno ja mukava kissa. Toisaalta surettaa myös omistajien puolesta, jos Mulperi on päässyt karkuun eikä ole tajuttu kysellä oikeasta löytölästä. Onneksi Muppe pääsee kuitenkin hyvään kotiin, jota on tarjottu jo neljästä paikasta. Viikonloppuna Mulpella onkin kiirettä, kun arvioidaan molempina päivinä kotikandidaatteja.

***
Lääkärissä ollessa kysyin samalla vaivalla myös kotihoitokeinoja perusputsin lisäksi Hipsun akneen, joka on kunnon paukamilla. Välillä on ollut ihan rupea, kun on kutissut sen verran paljon. Akne ei ole vaarallinen, joten en ole pahemmin huolestuillut sen puolesta. Septidinillä ja Betadinella putsailun lisäksi kotikonsteiksi jäi ruokavalion parantaminen. Ruokavalio, vaikka se onkin hyvä valmisruuilla, tuntuukin olevan aika todennäköinen syy, sillä myös Kirppu, Maisa ja Pullis ovat vähän akneilleet, tosin eivät mustapäitä pahempaa. Hipsulla on muutenkin ollut ihon kanssa ongelmia, se on ollut turhan kuivakka. Eines on eines, vaikka miten hyvää merkkiä olisikin, joten käsky (tai no, suositus) kävi käydä barffaten.
Eli nyt meidän taloudessa alkaa siirtyminen raakaruokintaan ja paniikinomainen lukeminen asiasta, ettei tulisi mitään puutostiloja. Asiaahan mutkistaa vielä se, ettei kukaan näistä ole suostunut syömään raakaa lihaa tähän mennessä. Apuaaaaa. Kaikki hyvät vinkit on tervetulleita.
On January 4th we welcomed a new foster kitty, Mulperi (Finnish for mulberry). I had thought about naming a kitty as Mulperi when the right one would come around and there he was, looking just like Mulperi. He has been very friendly and easy kitty who likes cuddling a lot.
Today I took him to the vet to get his vaccination and neutered but as it turned out, his balls were already snipped. As I had doubted, he really has been someone’s. Before coming here he had been at the shelter for two weeks, and no one had inquired after him. He has been with me less than two weeks and he already has had four offers for a forever home. This weekend he’s gonna inspect two of them.

While at the vet, I asked what I could do about feline acne & dry skin Hipsu has been suffering for a while now. There wasn’t much: clean & disinfect his chin, give him fish oil and change the diet. Naturally, he hates salmon oil and wont eat anything it has touched. The vet said diet is the probable cause considerig his young age (2,5yrs) and that three of the cats living here have also had acne, though not as bas as Hipsu’s.

So, as the vet recommended, I’m trying raw feeding. I’m pretty nervous I’ll do it wrong and they end up having paper bones and going blind and everything, gaah! There’s a lot to find out and there’s the thing that not one of my cats eats raw meat.. I guess they just have to learn to like it. All good tips are welcome

Jätä kommentti