Nuoskan oma merkintä

Etusivu / Elinan hoitokissat / Nuoskan oma merkintä
Nuoska kuningatarpaikallaan sängyn päällä.

Ensimmäinen viikko ensikotikissojen kanssa tuli täyteen jo keskiviikkona, ja tänä aikana Nuoska-reppanasta on kehittynyt jo reippaahko nuori kissa!

Nuoskan menneisyys on jäänyt meille hiukan epäselväksi, mutta ilmeisesti parivuotias tyttö on ollut vapaasti ulkoilevana kissana ja saanut hyvin heikossa kunnossa olevan pentueen, joka jouduttiin lopettamaan. Ulkoiluelämä ei ole jättänyt Nuoskaan juurikaan jälkiä hampaiden kehnoa kuntoa lukuunottamatta.

Syliluutailun lomassa Nuoska heittelee joskus vietteleviä katseita.

Ensimmäisinä päivinä ensikotikissojen kanssa olimme varmoja, että Nuoska olisi se haastavampi tapaus: se tuli Muhvia harvemmin näkyville, söi vähemmän ja tuntui vielä pelkäävän lähestyvää ihmistä ja kosketusta siinä vaiheessa, kun Muhvi jo kehräili ensimmäisiä kertoja. Pari päivää sitten Nuoska kuitenkin käänsi turkkinsa kertaheitolla ja PUSKI KÄTTÄ. On melkein harmi, ettei meidän reaktioitamme videoitu, sillä molempien suusta taisi päästä ”ooh!” ja suut vetäytyivät imelään hymyyn.

Ei, Nuoskan puskeminen ei ollut ainutkertaista. Parissa sekunnissa siitä tuli pieni pyöriäinen, joka rakastui korvantaus- ja leuanalusrapsutuksiin, pyöri ympäri kosketusta kaivaten ja kehräsi hiljaa mutta raivokkaasti. Samalla paljastui Nuoskiksen hellyyttävä tapa nuolla ja hellästi pureskella sitä hyväilevää kättä. Kun kokonaisuuteen lisätään vielä silittelijän syliin köllähtäminen ja tämän reiden leipominen kynsillä, vaikutelma on pienestä kivuliaisuudesta huolimatta aivan käsittämättömän valloittava!

Kun Nuoskis ei ole syliluutailemassa, se kyhjöttää yhä paljon piilopaikoissaan. Siitä ei ole toistaiseksi löytynyt villiä leikkijää, mutta ruoka ja ihmisseura maittavat. Ylhäältä päin tai nopeasti lähestyviä ihmisiä Nuoska yhä säikkyy, mutta tarpeeksi varovainen lähestyjä saa tuta Nuoskan hellyydenpuuskan ylitsevuotavuuden!

Muiden viehkojen piirteidensä ohella Nuoskis on myös todella kaunis, siro ja pitkäraajainen kissatyttö. Sen piirteet ovat kissalle hiukan epätyypilliset: kuono on tavallista pidempi ja suipompi ja korvat lepakkomaiset. Nuoskan silmät ovat kellanvihreät ja usein huolestuneen tai murheellisen näköiset, mutta myös valpas katse on löytynyt uuden sylikissaidentiteetin myötä. Nuoskalla on niskassaan muutama hauska pienempi laikku, ja tietenkin myös nenän läpi kulkeva viiru on sulokas yksityiskohta sen profiilissa.

Jos Nuoskaa pitäisi moittia yhdestä seikasta, se olisi ehdottomasti epäkuvauksellisuus, pyöriväinen ja touhukas kissa kun on. Muuten siitä on kasvamassa reipas ja rakastettava pieni otus.

Jätä kommentti