Ensikodin omat kissat

Etusivu / Yleinen / Ensikodin omat kissat

Heikki Heppula lähti maanantaina omaan kotiinsa ja olen jo saanut pikkuisen kuulumisia: sille oli laitettu turvapaikka kodinhoitohuoneeseen ja se on loppuviikolla tullut sieltä muihin huoneisiin, sitä on saanut silittää vaikka se ei aina olekaan kovin innoissaan silityksistä ja sen on jo kuultu kehräävän eli oikein kivasti on kotiutuminen lähtenyt alkuun.

Nyt ensikodissani ei ole enskarikissaa, joten voisin vähän esitellä omia kissojani, joilla on tärkeä osa ensikotikissojen kesyyntymisessä: omat kesyt kissat näyttävät miten täällä eletään ja ollaan ja ensikotikissan on helppo katsoa mallia muista kissoista esim jos pyykkikone alkaa lingota ei se millään tavalla kiinnosta ketään, joten ulkona elämään tottunut enskari huomaa heti, että kyseessä ei ole maailmanloppu vaan jokin ihan normaali tapahtuma.

Panu on reilut neljä vuotta vanha leikattu kolli ja se on rodultaan exotic eli lyhytkarvainen persialainen. Panu tulee toimeen kaikkien kissojen kanssa, mutta on enimmäkseen kiinnostunut ihmisten kanssa kaveeraamisesta.

Niilo on noin kuusivuotias ja se on tullut pari vuotta sitten Kisulta Panulle kaveriksi. Niilo on nykyään ensikodin isäntä, joka ensimmäisenä menee tekemään tuttavuutta uuden tulokkaan kanssa ja viime aikoina nuoret kollit Unski ja Heikki ovat pitäneet sitä roolimallinaan. Niilolle puskeminen on hyvin tärkeää ja se on aivan mahtavan kissasosiaalinen. Niilo näyttää esimerkkiä enskarikissoille ja sillä on oma tärkeä roolinsa enskarien kesyttämisessä: jos enskari tulee puskemaan Niiloa on sitä helppo siinä samalla ihmisenkin hipaista!

Vikilii tuli viime syksynä ensikotikissaksi ja jäi sitten omaksi: olin miettinyt kolmannen kissan ottamista ja kun Vikilii alkoi Niilon tyttikseksi katsoin, että tämä on nyt sopiva hetki. Vikilii on noin neljävuotias, vaikka kokonsa puolesta sitä voisi luulla kuusikuukautiseksi pennuksi. Vikiliillä on pikkupippurin sisu ja asenne, mutta se on myös ihana ja hellä niin kissoille kuin ihmisillekin. Mörriä Vikilii luuli vaaralliseksi ja hyökki sen kimppuun, mutta se ilmeisesti aidosti ajatteli, että Mörri on uhka laumalle eikä tätä virhetulkintaa saatu kumottua.

Jätä kommentti