Kuro 1v

Etusivu / Yleinen / Kuro 1v
Kuro 1v
Tässä on Kuro. Kuva on otettu 2.9.2017, jolloin Kuro astui tassunsa ensimmäistä kertaa kotiimme. Olimme käyneet tutustumassa Kuroon ja hänen valloittaviin sisaruksiinsa jo aiemmin, ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä – molemmin puolin. Kuro ihastui erityisesti mieheeni, ja tämä side on siitä hetkestä asti ollut rikkumaton. 

Kuro oli siskonsa ja veljensä kanssa päätynyt Kisu ry:n hoiviin maatilalta, jossa leikkaamaton kissa oli saanut suuren määrän pentuja. Kolmikosta kaikki olivat hyvin reippaita, uteliaita ja luottavaisia. Hyviä ominaisuuksia, kun päätyy perheeseen, jossa jo ennestään on neljä kissaa. 

Vastaanotto muilta kissoilta, kuten arvata saattaa, oli alkuun kovin nihkeä. Kissoista vanhin, 10-vuotias Romppa, oli jo tottunut uusiin tulokkaisiin – olihan tämä jo kolmas kerta lyhyen ajan sisään, kun taloon ilmestyy uusi rääpäle. Niinpä hän ei enää jaksanut pahemmin välittää. Seuraavaksi vanhimmat veljekset Мишка (Mishka) ja Кошка (Koshka) suhtautuivat kaikista vihamielisimmin. He olivat jopa niin järkyttyneitä uudesta rauhanrikkojasta, että heittäytyivät toistensakin kimppuun. Nuorin kissa Neko oli varovaisen kiinnostunut, mutta hieman epäluuloinen. Hassuinta tilanteessa kuitenkin oli se, että Kuro ei varsinaisesti yrittänyt hieroa rauhaa, vaan mäjäytti tassullaan naamaan ketä tahansa, joka yritti tulla tutustumaan. 

Kissojen tutustumisvaihe on aina ollut minulle henkisesti raskas. Vaikka tiedän, että kissojen on selviteltävä välinsä ennen kuin rauha laskeutuu maahan, olen aina itku silmässä, kun katson pennulle sähiseviä kissoja. Lopulta kaikki on kuitenkin aina päättynyt hyvin, kissat ovat tottuneet ja tutustuneet toisiinsa, ja nykyään kaikki tulevat ihanasti toimeen keskenään.

Kuro täytti vuoden 14.5.2018. Aikuinen kissa siis! Kuro on edelleen yhtä reipas, utelias ja luottavainen kuin tuona ensimmäisenä päivänä, kun hänet tapasimme. Hän kohtaa uudet ihmiset rohkeasti ja hakeutuu helposti lähelle. Toisin kuin muut kissamme, Kuro vaatii hellyyttä myös verbaalisesti – ja kovaäänisesti! Pentuaikoina jännitimme, millainen huutaja Kurosta isona tulee, mutta toistaiseksi melutaso on pysynyt siedettävänä.

Kuro on perheemme halipakkaus. Hän viihtyy harvoin omissa oloissaan, ja kömpii usein syliin mitä ihmeellisimmissä tilanteissa, kuten esimerkiksi ihmisen kyykistyessä täyttämään pesukonetta. Kuro rakastaa nukkua yöt ihmisen kainalossa tai jalkopäässä, vaikkakin muutaman kerran yössä on pidettävä halitauko, joka sisältää ihmisen kaulan hierontaa etutassuilla ja kovaäänistä mau’untaa.

Kuro on tuonut elämäämme paljon rakkautta, naurua ja hellyyttä. Myös hieman vähäunisia öitä.. Mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois.

-Saija

Jätä kommentti