Ensikotimme kissakattaus

Etusivu / arka kissa / Ensikotimme kissakattaus
Ensikotiimme tuo vipinää tällä hetkellä neljä hoitokissaa. Yleensä luku on yhtä pienempi, mutta näin ”sesonkiaikana” joustamme hieman, jotta useampi kisu pääsee pakkasia pakoon. Tällä kertaa kattaus on sieltä aremmasta päästä, haastetta siis kerrakseen!

Syyskuussa meille siirtyi toisesta ensikodista raidallinen Rose-Marie. Rose-Marie, tuttavallisemmin Rousku, on noin parivuotias, pennutkin pyöräyttänyt oman arvonsa tunteva kissaneiti. Kissakaverit ovat Rouskun mielestä erittäin jees, mutta ihmiset epäilyttäviä. Tämä höppänä kipittää meitä kaksijalkaisia karkuun ja mulkoilee kiukkuisesti jos arvoisaan raitapaitaan päin sattuu vilkaisemaan.

Silitysasteelle ei edetä vielä varmaan hetkeen, mutta kummasti näistä aroistakin kissoista on seuraa. Rousku torkkuu meidän kanssa samassa huoneessa tai vaan katselee ihmisten puuhia sopivan välimatkan päästä. Smirren kanssa Rousku intoutuu välillä pieniin juoksupyrähdyksiin hauskojen ilmeiden ja eleiden kera, ja ruokakipolle kipitetään kyllä vikkelästi muiden kissojen vanavedessä.

Rose-Marie

Rose-Marien jälkeen meille tuli Kuhmalahdelta kiinniotetut sisarukset Halla ja Huurre. Pikkutytöt ovat syntyneet loppukeväästä ja olivat meille tullessaan 4-5 kuukauden ikäisiä (nyt siis noin puolivuotiaita). H & H:kaan eivät ymmärrä vielä täysin ihmisten hyvyyden päälle, mutta näitä pääsee kyllä sopivasta kulmasta lähestyttäessä rapsuttelemaan ja ottamaan syliin.

Huurre on lähinnä keskittynyt keräämään painoa, Halla kun on aikaisemmin tainnut syödä siskonsakin edestä. Huurre on vielä sellainen tarkkailijaluonne, Halla taas intoutuu leikkimään niin itsekseen kuin toisten kissojen kanssa. Ihmisten pariin tehdään visiittejä päivän mittaan, mutta toistaiseksi nämä viihtyvät lähinnä omissa oloissaan. Älyttömän sööttejä ovat molemmat, näistä joku saisi ihanat kissat <3

Halla & Huurre (Huurteella enemmän tummaa naamassa)

Viimeisin tulokas on puolivuotias Hessu, joka sekin siirtyi meille toisesta ensikodista. Hessu on ihan mahtava tyyppi! Se on kumma miten paljon iloa voi olla arastakin kissasta, Hessua kun ei pääse vielä silittämään kuin silloin kun se ei sitä itse tajua. Hessulla on kuitenkin kova meno koko ajan ja se viihtyy paljon ihmisten parissa, kunhan välissä on vähintään parinkymmenen sentin hajurako. Hessusta kuoriutuu varmasti joskus ihana sylikissa <3

Hessu

Tällainen kattaus tällä kertaa! Pääsisihän sitä helpommalla kesyjen palleroiden kanssa, mutta aremmat tuovat enemmän onnistumisen kokemuksia, kun ajan mittaan ihmistä pelkäävästä säikystä kissasta kuoriutuu seurallinen rapsutettava <3 Toivottavasti nämä karvanassut pääsisivät jo jouluksi ilostuttamaan uusia koteja!

-Saila

Jätä kommentti