Rölli, Hankasalmi

Rölli tuli Kisulle kodinvaihtajana veljiensä kanssa. Hän on arviolta 5-vuotias kollipoika, joka alkuun oli arka. Eläinlääkärin tarkistuksessa havaittiin sydämessä sivuääni, jota alettiin selvitellä tarkemmin. Taustalta paljastui sydänsairaus, mistä syystä Röllille päädyttiin aloittamaan säännöllinen lääkitys. Eläinlääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että säännöllisen lääkityksen avulla Rölli voi kuitenkin hyvän elämän elää.

Rölliä ei oltu edellisessä elämässään leikattu, mikä aiheutti sen, että hän alkuun satunnaisesti uudessa kodissaan merkkaili. Leikkausta ei ole voitu vielä tehdä, koska sydänsairaus estää normaalin nukutuksen ja eläinlääkäri päätyikin kemialliseen kastraatioon. Jos kaikki sujuu hyvin, eikä sydämen osalta ole tilanne olennaisesti pahentunut, voidaan Rölli kemiallisen kastraation vaikutuksen loputtua kastroida. Röllillä oli myös hetken aikaa mielialalääkitys käytössä merkkailun hillitsemiseen, mutta nyt se on jätetty pois. Röllin uuden kodin tulee kuitenkin varautua säännöllisiin eläinlääkärikäynteihin ja sitoutua Röllin päivittäiseen lääkitykseen. Lääkkeen Rölli ottaa kun se annetaan, ei erityisen mielellään, mutta ei tarvitse tapellakaan asiasta.

Rölli on kuitenkin ihana poika ja ansaitsee hyvän kodin loppuelämäkseen, hän on rohkaistunut ja leikkii ensikodin omien kissojen kanssa jo kovasti. Juttelee kovasti kun on ruokaa ja huomiota vailla. Miehistä ja nakeista erityisesti pitää, ensikodin emäntää pitää välillä aamuisin vähän räpsiä, kun ei mokoma tajua herätä ja antaa ruokaa. Isäntää ei arvaa räpsiä ettei vaan suutu ja lakkaa antamasta nakkeja. On käsiteltävissä, mutta sylissä ei varsinaisesti ainakaan vielä viihdy. On tottunut toisiin kissoihin ja myös ensikodin koiriin.

Rölli luovutetaan kissalliseen uuteen kotiin madotettuna, sirutettuna, rokotettuna, eläinlääkärin tarkastamana, fiv/felv-testattuna (negat). Rölli kastroidaan Kisu Ry:n kustannuksella myöhemmin, jos terveystilanne sen sallii. Jos kiinnostuit Röllistä, niin tutustuthan ensin ohjeita kissanottajalle osioon: https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/ ja kerrot monipuolisesti jo ensimmäisessä yhteydenotossasi millainen koti sinulla olisi tarjota.

Rölliä voi tulla katsomaan Keski-Suomeen Hankasalmelle, tiedustelut laura [at] willamyrskylintu.fi

Jätä kommentti