Rölli, Hankasalmi

Rölli tuli Kisulle kodinvaihtajana veljiensä kanssa. Hän on arviolta 6-vuotias kollipoika, joka alkuun oli arka. Eläinlääkärin tarkistuksessa havaittiin sydämessä sivuääni, jota alettiin selvitellä tarkemmin. Taustalta paljastui sydänsairaus, mistä syystä Röllille päädyttiin aloittamaan säännöllinen lääkitys. Eläinlääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että säännöllisen lääkityksen avulla Rölli voi kuitenkin hyvän elämän elää.

Rölliä ei oltu edellisessä elämässään leikattu, mikä aiheutti sen, että hän alkuun satunnaisesti uudessa ensikodissa merkkaili. Alkuun ei kastraatiota eläinlääkäri arvannut tehdä sydäntilanteen vuoksi, vaan Röllille päädyttiin tekemään kemiallinen kastraatio, (laitettiin vuoden vaikuttava hormonikapseli). Röllin sydän ultrattiin uudelleen nyt 2022 syksyllä, jolloin todettiin, että vaikka Rölli vaatii tarkemman anestesian, voidaan kastrointi tehdä. Samalla käynnillä huomattiin Röllillä myös hammaspuutoksia ja -syöpymää, jotka hoidetaan samalla kuntoon. Röllin sydäntilanne sinänsä pysynyt rauhallisena ja todettiin lääkityksen auttaneen tietyiltä osin, lääkitystä vaihdettiin kuitenkin paremmin tarpeeseen sopivaksi.

Röllin uuden kodin tulee kuitenkin varautua säännöllisiin eläinlääkärikäynteihin ja sitoutua Röllin päivittäiseen lääkitykseen, mikä näillä näkymin kestää loppuelämän. Sydämen ultraäänitutkimus tehdään siihen erikoistuneella klinikalla (klinikalla kardiologi) seuraavan kerran syksyllä 2025 ellei mitään akuuttia ilmene. Huomattava kuitenkin on, että hammassyöpymä voi edetä nopeastikin, jolloin on syytä tilannetta seurata tarkasti. Tulehdus suussa voi radikaalisti heikentää sydänpotilaan tilannetta, vaikka sinänsä itse sairaus lääkityksellä hallinnassa pysyisikin. Röllin sydänvika vaatii tarkoin suunnitellun erikoisanestesian, mikä on hyvä huomioida päivystyksellisissä tilanteissa, sekä huomioida myös suurempina kustannuksina. Lääkkeenottoon Rölli on tottunut, tosin mielellään paikalta poistuu kun huomaa lääkkeenottoajan lähestyvän.

Rölli on kuitenkin ihana ja persoonallinen kollipoika ja ansaitsee hyvän kodin loppuelämäkseen. Rölli on melkein seurallisin ensikodin kissoista, hän haluaa osallistua vaatekutsuille, eikä juokse karkuun muutenkaan vieraiden tullessa. Juttelee kovasti kun on huomiota vailla, välillä saattaa myös kovaäänisesti vaatia ruokaa, kun mielestään on ruoka-aika viivästynyt. Ajoittain nirso ruuan suhteen, poropateella ja maksalaatikolla saat varmati mielipahan vältettyä. On käsiteltävissä (vaikkei toki varsinaisesti siitä pidä) ja kehräten vieressä viihtyy, varsinaisesti sylissä ei niin välitä olla. On tottunut toisiin kissoihin ja myös ensikodin isoihin koiriin, ei siis osaa oikein koiria tällä hetkellä edes pelätä.

Rölli luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, madotettuna, sirutettuna, rokotettuna, eläinlääkärin tarkastamana, fiv/felv-testattuna (negat). Jos kiinnostuit Röllistä, niin tutustuthan ensin ohjeita kissanottajalle osioon: https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/ ja kerrot monipuolisesti jo ensimmäisessä yhteydenotossasi millainen koti sinulla olisi tarjota.

Rölliä voi tulla katsomaan Keski-Suomeen Hankasalmelle, tiedustelut laura [at] willamyrskylintu.fi

Jätä kommentti