Abby, Mäntsälä

Abby on arviolta 7-8 vuotias kissaneiti ja etsii nyt loppuelämänsä kotia.


Abby on alunperin loukutettu populaatiosta. Sillä oli hetken aikaa oma koti, mutta joutui palautumaan yhdistykselle kodinetsijäksi kun elo ei sujunut odotetulla tavalla uudessa kodissa.


Abby on taustansa vuoksi vielä arka, joten se tarvitsee kodin, jossa se saa rauhassa totutella ihmisiin. Abby on osoittanut sen, että saadessaan edetä omaan tahtiinsa se osaa yllättää. Abbysta tulee hyvä kotikissa, kunhan löytää kodin, jossa se saa toteuttaa itseään sellaisena kun on. Etsinnässä siis rauhallinen koti, josta löytyy kärsivällisyyttä ja aikaa Abbylle. Abby voisi viihtyä ainoana lemmikkinä, sillä se ei kovin välitä muista kissoista ja ennemmin ärsyyntyy niistä kun tulevat liian lähelle.


 Abby seurailee uteliaana ihmisten touhuja, mutta haluaa pitää oman turvaetäisyytensä. Lähestyttäessä ilman ruokaa se on vielä pelokas ja kiukkuisasti sähisee lähestyjälle, mutta ruokaa laitettaessa se tulee jo luokse hyvin tyytyväisenä kissana ja saattaa jopa puskea hiukan kättä ruokalautasta laskiessa maahan. Ruokinnan yhteydessä Abbya onkin päässyt jo totuttamaan rapsutteluun, kun neiti itse teki aloitteen.


Abbyllä on todettu hammassyöpymä ja joitain hampaita jouduttu tästä syystä poistamaan. Uuden kodin tulisi ottaa tämä vaiva huomioon ja sitouduttava pitämään silmällä Abbyn suun kuntoa säännöllisillä tarkistuksilla. Abby on käytetty tarkistuksessa loppu syksyllä 2022 eikä poistettavia hampaita löytynyt. Samalla Abbylta poistettiin hammaskivi.


Luultavasti hampaidensa takia Abby voi syödä ainoastaan märkäruokaa, nappulat menee kyllä satunnaisina herkkuina, mutta isomman määrän syödessään se oksentaa ruuan ulos pureksimattomana.


Abby on steriloitu, sirutettu, Fiv/Felv testattu (negatiivinen), madotettu säännöllisesti ja rokotettu.

Abby ei malta odottaa, että löytää oman kotinsa ja ihmisensä. Joten jos sinusta tuntuu, että sinulla voisi olla koti tarjottavana Abbylle, otathan yhteyttä!

 Kyselyt koskien Abbya voi laittaa osoitteeseen haastattelut.kisury [at] gmail.com. Vastaathan jo viestissäsi haastattelukysymyksiin.

Jätä kommentti