Viuhti ja Ukko, Helsinki

Viuhti ja Ukko ovat arkajalkakaksikko, jotka etsivät yhteistä kotia, jossa saa tutustua omassa tahdissa kotikissan elämään.

Viuhti on noin 1-2 vuotias leikkisä ja sosiaalinen pieni tyttökissa, joka syö hyvällä ruokahalulla. Viuhti viihtyy korkeissa paikoissa turvassa kaksijalkaisilta, jotka ovat kovin epäilyttäviä. Ensikodissa Viuhti ensitöikseen etsi parhaat mahdolliset piilot, joissa piileskellä ihmisiltä, eikä häntä juuri näkynyt kuukauteen. Viuhti on kuitenkin rohkaistunut olemaan esillä ja liikkumaan ihmisen läsnäollessa, joskin pakenee nopeasti paikalta tullessaan yllätetyksi. Viuhti suhtautuu ihmisiin epäluuloisesti ja sähisee, jos tullaan liian lähelle, mutta on kuitenkin kiltti eikä tee mitään.

Ukko puolestaan on jo aikamies, arviolta 5-7 vuotias. Ukkoa kiinnostaa muut kissat, vaikka onkin valikoiva seuransa suhteen, mutta ihmisiin hän ei vielä luota. Pikku-Ukko viettää päivänsä leikkien ja torkkuen, sekä ikkunalla päivystäen. Luonteeltaan hän on rauhallinen, eikä ihan vähästä hätkähdä, vaan uskaltaa liikkua ihmisten edessä (kunhan ihminen ei tee mitään epäilyttävää). Ukko on perso ruualle ja myös puolustaa ruokaansa niin muilta kissoilta kuin myös ihmisiltä, minkä vuoksi on tärkeää antaa Ukolle ruokarauha. Ruoka lienee tie Ukon sydämeen, vaikkakin sormia saa varoa, sillä Ukko kertoo mielipiteensä, jos palvelun taso ei miellytä.

Aiempi elämä on jättänyt jälkensä, sillä Viuhti ja Ukko on molemmat testattu FIV-positiiviseksi. FIV-positiivisuudesta huolimatta he voivat elää hyvän ja pitkän elämän, mutta tulevan kodin on varauduttava sairauden etenemisestä aiheutuviin kustannuksiin.

Arkuudesta johtuen Viuhti ja Ukko adoptoidaan yhdessä. FIV-positiivisuuden vuoksi heidät on pidettävä erossa FIV-negatiivisista kissoista. Viuhdin ja Ukon tapauksessa erityisadoptio on mahdollinen FIV-positiivisuuden vuoksi. Mikäli kiinnostuit parivaljakosta, niin olethan yhteydessä osoitteeseen haastattelut.kisury [at] gmail.com ja vastaathan yhteydenotossasi kissanottajan kysymyksiin!

Jätä kommentti