Valo, Varpu, Viola, Virva, Visa ja Vuokko, Jyväskylä (varattu)

Pentukuusikko syntyi ensikodissa 1.7.2022 ja ovat nyt luovutusikää lähestyviä vauhdikkaita vipeltäjiä.

Porukassa on kaksi poikaa, keltainen Valo ja raidallinen Visa. Tyttökisuista Varpulla on kilppariväritys. Violan, Virvan ja Vuokon turkissa on yhdistelmä raitoja ja laikkuja. Kaikki ovat leikkisiä ja taitavia kiipeilijöitä. Erilaiset lelut saavat kyytiä ja mielipuuhaa on myös pienet painiottelut sisarusten kanssa.

Tytöistä varsinkin Viola ja Virva ovat ensimmäisenä tutkimassa kaikkea uutta. Varpu ja Vuokko ovat hiukan varautuneempia, mutta hetken mietittyään hekin ovat täysillä mukana vauhdissa. Pojat eivät juurikaan jää jälkeen, mutta Valo on näistä se, joka useimmin asettuu vähän tarkkailemaan toisten menoa jostakin korkealta paikalta. Visa taas on kova kiipeämään syliin. Silittely saa pennut kehräämään, jos vain malttavat hetkeksi pysähtyä.

Pennuille tehtiin terveystarkastus 10 viikon iässä, eikä siinä todettu poikkeavaa. Emo on FIV/FeLV-testattu (negatiivinen). Pennut ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen ja loishäädöt. Ennen luovutusta heidät sirutetaan ja saavat tehosterokotteen. Ainakin pojat ehditään myös kastroida ensikotiaikana. Tyttöjen sterilisaatiokin tehdään Kisulla ollessa, jos ehtivät kasvaa riittävästi leikkausta varten.

Pentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi. Uuteen kotiin lähtisi täältä siis sisarukset tai yksittäinen pentu leikkisän kissan kaveriksi. Luovutus on ajankohtainen aikaisintaan viikolla 41.

Yhteydenotot ensikotiin sähköpostilla: ritakan [at] gmail.com. Vastaathan viestissä Kisun haastattelukysymyksiin (https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/).

Ensikodin lisäys 21.9.2022:

Pennuista on tullut paljon yhteydenottoja ja hyviä kotiehdokkaita heille on useita, nyt jo reilusti enemmän kuin näitä pikku vipeltäjiä on. On todennäköistä, että kodit löytyvät tästä joukosta, vaikka sitovia varauksia ei vielä olekaan.

Kiitos paljon kaikille pennuista kiinnostuneille, ja isot kiitokset myös Kisulle lahjoituksia tehneille. Olette auttaneet monia kissoja, myös tämä ulkoa loukutetun emon iso pentue on saanut tukea hyvään alkuun, kasvuun ja terveyteen.

Jätä kommentti