Sirpa, Kerava

Pieni kissaneiti sesongin trendivärissä! Sirpa on syyskuun lopulla talteen korjattu pieni kissaressukka suurilla silmillä. Ikää neitosella on arvioltaan kahdesta viiteen vuotta ja painoa vajaat kolme kiloa. Sirpan hampaat ovat melko sirpaleina (hammaslääkäriaika varattu), mutta silti ruoka ja elämä ovat muutaman ensikotiviikon aikana maistuneet Keravalla yhdessä oranssin Kismo-kollin kanssa. 

Sirpa on alkuunsa viihtynyt paljon sängyn alla kissanpetien ja pahvilaatikkojen takana. Vähän paremmin kissakämppikseensä tutustuttuaan Sirpa on löytänyt myös sekä sohvan päällä että alla möllimisen mukavuudet. Alusta alkaen hiekkalaatikkohommelitkin ovat hoituneet nätisti.

Sirpan erikoispiirteinä on jo mainittujen suurten sarjakuvasilmien lisäksi taipumus unohtaa kieli valloittavasti suun ulkopuolelle, mikä saattaa tosin korjaantua hammasrempan myötä. Sirpa on oranssilla väriskaalalla vähän kämppistään tummempi, ja selässä näyttäisi olevan vähän jopa leveä pystyraitakuvio. Housuapinan vetäytyessä yöpuulle petiin hämärtäen miljöön valaistusta kömpii Sirpa sängyn alta esiin elkein, jotka tuovat mieleen mangustit ja luontodokumenttien pienet villikissat – pää liikkuu lautasen kokoisten silmiensä kanssa uteliaasti, mutta askel on varovainen.

Koska Sirpa on populaatiokissa, ei häntä olla vielä kolmeen viikkoon päästy silittämään, mutta kehityssuunta olisi kovasti sitä kohti. Sirpa luovutettaisiin mielellään siis toisen kissan kaveriksi, jotta saisi mallia vähän reippaammista kotikissan elkeistä. Sirpa luovutetaan leikattuna, sirutettuna, madotettuna ja rokotettuna, sekä hampaat korjattuna. Sirpa on FIV/FeLV negatiivinen. Sirpaa ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi, koska luultavasti populaatiotaustaisena Sirpa kipittelisi omille teilleen ja sitten ei olisi enää Sirpan ihmisillä oranssia kämppistä.

Kyselyt Sirpasta voi laittaa osoitteeseen minna.sihvo [at] kolumbus.fi. Vastaathan jo viestissäsi haastattelukysymyksiin osoitteesta https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/. 

Jätä kommentti