Sabrina ja Salem, Helsinki (Varattu)

Sabrina ja Salem etsivät yhteistä ikikotia, voisiko se olla sinun luonasi?

Sabrina ja Salem ovat populaatiotaustaisia nuoria aikuisia (arviolta 2-5v) tyttökissoja, jotka hoitavat tällä hetkellä Helsingissä sijaitsevassa ensikodissa 12-päistä pentukatrastaan. Ne synnyttivät toukokuussa ensikodissa kaksi isoa pentuetta, Salem 7 ja Sabrina 6 pentua, joista yksi ei valitettavasti selvinnyt. Alusta asti, jo ennen kuin Sabrina oli synnyttänyt, hoitivat emot pentuja yhdessä ja imettivät niitä ristiin, joten kyseessä on ennemminkin yksi suurperhe kuin kaksi erillistä pentuetta.

Alusta asti oli selvää, että Sabrina ja Salem ovat toisilleen kovin läheisiä ja rakas tuki ja turva. Ne tiineysaikaan jo köllivät usein yhdessä ja vaihtoivat kurisemalla ja naukumalla päivän kuulumiset ja juorut. Ne myös usein voi yllättää ikkunalaudalla pussailemassa ja pesemässä toistensa turkkeja. Tästä syystä ne mieluiten muuttaisivat yhdessä tulevaan ikikotiin. Se myös tukisi hyvin Salemin kesyyntymistä, joka on hienosti lähtenyt käyntiin.

Sabrina on kokovalkoinen elegantti kissa, joka on kesy, mutta ei vielä mikään sylikissa. Se antaa silittää ja käsitellä itseään, mutta ei ole aina täysin rento silitystilanteissa vaan vähän varuillaan. Kun ensikotihoitaja laittaa ruokaa, se tulee kuitenkin kurisemaan ja puskemaan jalkoihin ja tykkää muutenkin hakeutua sinne missä ihminen on tarkkailemaan sen hassuja puuhia. Salem tulee perässä ja viettää myös usein aikaa tarkkaillen ihmisen hääräilyjä, mutta on Sabrinaa arempi tapaus.

Salem on kokomusta hurmuri, jolla on isot ilmeikkäät pyöreät silmät. Salem on kesyyntynyt hurjan hienosti ensikodissa ollessaan ja antaa ihmisen nykyään jo silittääkin, mutta lähinnä ruokakupilla tai herkkujen yhteydessä. Salem on rauhallinen eikä pelottavassakaan tilanteessa ole ikinä ollut aggressiivinen vaan ennemmin vetäytyvä. Joskus saattaa kuitenkin lipsahtaa vanhasta tottumuksesta pieni sähinä ”häs”!

Sabrina ja Salem eivät ole ensikodissa ollessaan lähteneet kovastikaan leikkeihin mukaan, on se sitten pentujen tai ensikotihoitajan kanssa. Tämä voi liittyä tähän elämäntilanteeseen kun emous ja pentujen hoito on prioriteettina, eli leikkisyys saattaa siitä sitten kuoriutua esille kun pennut lähtevät omille teilleen. Tai sitten se on vaan niiden luonteille ominaista, että leikit ei oikein lähde käyntiin. Ikkunalaudalla köllöttely yhdessä on lempipuuhaa ja etenkin Sabrina tykkää myös kiivetä korkealle kaapin päälle tarkkailemaan tilanteita sieltä.

Mikäli olet kiinnostunut Sabrinasta ja Salemista, haluaisin mielelläni kuulla lisää sinusta ja perheestäsi sekä kodistasi ja mikäli sinulla on muita lemmikkejä niin kerrothan niistä.

Kissat luovutetaan rokotettuina ja sirutettuina ja leikattuina. Kissat on testattu FIV/FeLV-negatiivisiksi.

Yhteydenotot ensikodille: reiameril [at] gmail.com
Huomaathan, että ensikodilla saattaa kestää muutama päivä vastata sähköpostiin.

***

Sabrina and Salem are looking for a forever home together. Could it be with you?

Sabrina and Salem are young female adult cats, estimated at around 2-5 years. At the moment, these ladies are taking care of their large litter of 12 kittens. They both gave birth in the foster home in Helsinki in May 2022. Salem gave birth to 7 and Sabrina to 6 kittens. One of the kittens unfortunately didn’t survive. From the very start, even before Sabrina had given birth, the moms took care of the kittens together, nursing them all mixed together, so it feels more like one big family rather than two separate litters.

As soon as they moved in, it was clear that Sabrina and Salem were a close pair and important emotional support to each other. Even during pregnancy, they would take naps together and exchange their daily gossip with meows and purrs. Catching them on the window sill kissing each other and washing each other was also a daily occurance. This is why they are primarily looking for a furever home together. This would also support Salem’s trust in humans which has begun to build very nicely.

Sabrina is a fully white elegant cat who is tame but not quite a lap cat. She will let you pet her and pick her up, but isn’t always completely relaxed when being pet but a bit on guard. When the foster carer is about to give food, Sabrina comes to rub her head against the human’s legs and makes happy noises. She also enjoys hanging out in the same room as the humans, observing all their silly habits. Salem tends to follow along and also likes to observe people, but is more timid than Sabrina.

Salem is a fully black beautiful cat with large expressive eyes. Salem has made huge progress with regards to liking humans at the foster home and is ok with petting these days, but mainly at the food bowl or when being rewarded with treats. Salem is calm and even when scared has never been aggressive but rather withdrawn. Sometimes she might spit out a little hiss, but less so these days.

While at the foster home, Sabrina and Salem haven’t been very interested in playing with toys or with the kittens. This might have something to do with motherhood and prioritising taking care of the kittens or it might not. So they might start to play after the kittens have flown the nest or not. Lying on the window sill together is their favourite activity, and Sabrina especially enjoys climbing up onto the highest shelf in the room and observing life from there.

If you are interested in adding these lovely cats to your family, I would love to hear more about you and your home and your possible current pets.

The cats will be vaccinated, microchipped, and spayed when adopted out. They are tested FIV/FeLV negative.

Contact email: reiameril [at] gmail.com
Please note that it might take a few days for the foster home to reply to your email.

Jätä kommentti