Reino, Espoo (varattu)

Loppuelämän kotia etsivät aktiiviset ja seuralliset seniorit Reino ja Jaffe. Kissat sijoitetaan mieluiten samaan kotiin tai sitten eri koteihin tietyin ehdoin.

Reino on alunperin rescue-yhdistyksen kautta tullut pihapopulaatiokissa. Reino ehti olla edellisellä omistajallaan noin 7 vuotta. Reino on hyvin pienikokoinen kolliksi ja näyttääkin melkein pennulta, vaikka ikää on 8 vuotta. Reinon pehmeä turkki on pohjaväriltään valkoinen, jossa on hienoja ruosteenpunaisia laikkuja. Reinolta on poistettu hammassyöpymän takia melkein kaikki hampaat. Jäljellä on enää neljä poskihammasta. Reinon täytyykin päästä hammashuoltoon vuosittain. Reino on luonteeltaan oikea lempeä lössykkä. Se rakastaa silityksiä ja tulee mielellään jopa kainaloon nukkumaan. Reino tuhisee söpösti nukkuessaan. Syliin Reino ei niin mielellään tule, mutta on aina mieluusti jonkun vieressä kiinni – ihmisen tai kissakaverin. Maharapsutukset ovat sen suosikkeja. Reino tykkää leikkiä ihmisten kanssa, kiipeillä tasojen päälle tai ottaa satunnaisia spurtteja pallon perässä samalla asiasta kertoen. Reino juttelee muutenkin välillä. Reino on hyvin käsiteltävissä: tottunut kynsien leikkuuseen, hampaiden harjaamiseen, korvien tutkimiseen jne. Tosin pelkää kuljetusboksia. Reino on todella kissasosiaalinen. Reino kaipaa kissakaveria, jolta saa huomiota ja jonka kanssa voi leikkiä, nukkua ja peseytyä.

Reinolla täytyykin olla aina kissakaveri, sillä se rakastaa muita kissoja. Reino rakastaa myös lapsia, mutta koiria pelkää. Jaffe ei oikein välitä muista kissoista ja Reinoa on oppinut sietämään aiemmassa kodissa kissakouluttajan avulla. Jaffe on dominoiva muille kissoille ja Reino taas alistuva. Olisikin hienoa, jos pojat pääsisivät yhdessä kotiin, jossa olisi Reinolle reipas muttei dominoiva kaveri. Reinolla on ollut joskus kissakaveri, jonka kanssa ne olivat erottamattomat.
Jaffe voisi pärjätä ainoanakin kissana, koiran kaverina tai vahvatahtoisen kissan kanssa. Jaffelle pääasia on saada ihmiseltä rapsutusta ja päästä syliin.
Reino ja Jaffe ovat molemmat kovia syömään. Molemmat ovat olleet joskus liian painavia. Tulevan omistajan täytyykin olla tiukkana eikä antautua vetoavan maukunan vietäväksi. Kummatkin ovat syöneet raakaruokaa ja hyvälaatuisia märkäruokia. Raksuja on annettu vain aktivointileikeissä. Ruokavalio on viljaton ja kalaton. Reinolla on kala-allergia. Viljattomuus pitää painon paremmin kurissa, estää virtsakiviä ja on parempi hampaille. Ensikodissa kissat totuttelivat myös ekologiseen puupellettiin kissavessassa.

Reinon terveystietoja:

– Reino on leikattu, sirutettu, madotettu (10/22), rokotettu, FIV/FeLV-negatiivinen poika.
– Reinolla on kala-allergia, joka aiheuttaa aknea leukaan. Akne on pysynyt kurissa kalattoman ruokavalion avulla.
– Hampaat – Reino tarvitsee hammashuoltoa vuosittain hammaskiven ja hammassyöpymän takia. Hampaiden harjaaminen voi ennaltaehkäistä toimenpiteitä. Reinolta poistettiin lokakuun tarkastuksessa yksi heiluva hammas.

Reino kaipaa kotia, jossa se saa seuraa ihmisiltä ja muilta kissoilta.

Jaffe ja Reino sijaitsevat ensikodissa Espoossa. Kyselyt voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen susanna.kukkamaki [a] hotmail.com.

Jätä kommentti