Piki, Jyväskylä

Kovan onnen Piki, hellittelynimen ”Siimahäntä” lunastanut n. kaksivuotias kollikissa. Piki saapui ensikotiin huhtikuun alussa, ja kyllä me molemmat alkuun mietittiin että mihin sitä tällä kertaa on jouduttu. Ihminen oli alkuun kamalan pelottava ja vieras asia, mutta pikkuhiljaa ensikodin omien kissojen opastuksella Piki alkoi ihmisistäkin kiinnostumaan. Nykyään ei uskoisi enää samaksi kissaksi, sillä mikään määrä rapsutuksia ja herkkuja ei tunnu riittävän, ja jaloissa pyöritään aivan jatkuvasti sen toivossa että jollakin olisi hänen korkeuttaan taas aikaa huomioida.

Vähän aikaa sitten Piki vietiin eläinlääkäriin virtsakiven poistoa varten, mutta kesken leikkauksen kävikin ilmi ettei kyseessä ollutkaan virtsakivi, vaan hauli. Pikiä on siis entisessä elämässään ammuttu. Hauleja poistettiin muutama, ja kehoon jäi muutama. Nämä eivät kuitenkaan vaikuta kissan elämään millään lailla, ja on todella pieni todennäköisyys että alkaisivat joskus vaivaamaan. Tässä samassa rytäkässä on aikoinaan Pikiltä murtunut toinen takajalka, mutta se on luutunut hyvään asentoon ja eläinlääkärin mukaan ainoa riski on, että vanhemmiten tähän jalkaan syntyy herkemmin nivelrikko kuin täysin terveeseen jalkaan.

Piki on siis yhdeksästä elämästään käyttänyt varmasti jo useamman, ja ansaitsisi nyt parhaan mahdollisen loppuelämän kotinsa, jossa ei enää koskaan tarvitse pelätä tai kipuilla yksin. Piki rakastaa muita kissoja ja on erittäin aktiivinen, joten sopii todella hyvin esimerkiksi pennun kaveriksi, ja tulevassa kodissa olisikin ehdottomasti oltava vähintään yksi kissakaveri. Ensikodissa Piki onkin ottanut siipiensä suojaan muuan orpopennun, ja kulkee tämän perässä kuin varjo. Myöskään tuntien mittaiset leikit eivät ole tavaton näky näiden kahden kanssa. Ensikodin koirankin kanssa Piki tulee oikein hyvin juttuun -onhan sen kyljessä talon lämpimin nukkumapaikka.

Kesyyntymisestään huolimatta Piki saattaa välillä ilmoittaa kynsillään, ettei juuri nyt ole hyvä aika silittää. Tämän vuoksi Pikiä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Piki luovutetaan kastroituna, madotettuna, rokotettuna, sirutettuna sekä FIV-/FELV-negatiivisena. Pikiä on mahdollisuus tulla katsomaan Jyväskylässä. Jos sulla olisi Pikille se maailman paras koti tarjolla, luethan ensin seuraavan linkin: https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/ ja otat yhteyttä ensikotiin: iiddu [at] hotmail.com

Jätä kommentti