Olga ja Vera, Turku

Olga (9 vuotta) ja Vera (11 vuotta) ovat ihastuttavia seniorikissoja, jotka saapuivat yhdistykselle kodinvaihtajina. Veralla oli hetki sitten synttärit, 11.11. Olgalla 30.1.

Veralla on valkoiset tassut ja Olgalla harmaat. Vera on hieman kookkaampi. Näistä oppii erottamaan kissat. Vera on Olgan täti, joten yhdessäolo sujuu luontevasti. Vera on rohkea tutkimaan uusia paikkoja ja on pirteä leikkimään. Olga taas aluksi hieman ujo ja arka, mutta oppii Veralta. Molemmat kissat ovat ihmisiin tottuneita. Silitykset ja maharapsutukset maistuvat, kunhan ihminen lähestyy rauhassa ja antaa kissojen ensin luottaa sinuun. Kissoilla riittää uteliaisuutta ja tutkivat uusia paikkoja. Pahvilaatikot ovat suosiossa, joihin voi hypätä ja raapia poskia.

Olga on aluksi ujo neiti ja esimerkiksi äkilliset liikkeet saattavat karkottaa hänet omaan turvapaikkaan. Olga tykkää, kun häntä silitetään kainalo- ja vatsa-alueelta. Heillä on lempiharja, josta tykkäävät todella paljon ja erityisesti poskia hivellen harjatessa.  Kissojen pitkäkarvainen turkki vaatii säännöllistä huolenpitoa. Kissoilla oli Kisulle tullessa päässyt tulemaan takkuja turkkiin – erityisesti Veralle. Veralla takut ajetaan vielä pois lääkärillä ennen uuteen kotiin muuttoa. On tärkeää, ettei kissoille pääse muodostumaan jatkossa takkuja, vaan että turkinhoito on päivittäistä.

Molemmilla kissoilla esiintyi hammaskiveä, joten säännöllinen hampaiden tarkistus tulisi tehdä. Olgalla toinen hammas on hieman syöpynyt, joka joudutaan poistamaan ja tämäkin hoidetaan vielä tässä joulukuussa ennen kissojen luovuttamista uuteen kotiin. Olgalla satunnaisesti vatsa oireilee ja tulee löysää kakkaa. Kodinvaihto on Olgalle jännittävä kokemus, joka voi saada hänen vatsan löysälle, mihin Olgalle on nyt annettu lisäravinteita parantamaan suoliston tasapainoa. Ensikoti neuvoo uutta kotia näiden suhteen, sillä lisäravinnetta on hyvä antaa vielä uudessakin kodissa.

Vera on utelias leikkimään ja tykkää leikkiä sulka-kepin kanssa. Vera on kohtelias ja tulee aamuisin jalkoihin tervehtimään. Vera tykkää makoilla lempi pitko-tyynynsä kanssa. Molemmat kissat tykkäävät juoda juoksevasta hanasta vettä. Jos näet kissan lavuaarin lähellä, avaa hana vettä tihkuen.

Olga ja Vera sopivat ainoaksi lemmikiksi uudessa kodissa, sillä eivät tule parhaiten toimeen muiden kissojen kanssa. Uudessa kodissa ilmapiiri tulisi olla rakastavainen ja stressitön. Kissat eivät ole tottuneet pieniin lapsiin, joten kissat eivät sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Molemmat kissat syövät viljatonta märkää ja- kuivaruokaa. Kalaruuat maistuvat joskus, kun on sillä tuulella. Kissanminttu ei sovellu kissoille, sillä se saa hurinan päälle ja vahinkopissoja voi sattua.

Kissat ovat steriloitu, rokotettu, madotettu, sirutettu sekä FIV/FeLV-testattuja (negatiivinen) ja pian valmiina uuteen kotiin.

Jos sinulla on tarjota loppuelämän koti kissoille, niin vastaathan kissanottajan kysymyksiin.

Lähetä sitten hakemuksesi vastauksineen haastattelutiimillemme: haastattelut.kisury [at] gmail.com

Jätä kommentti