Nuppu ja Niilo, Espoo (Varattu)

*Scroll down for English*

Nuppu ja Niilo tulevat kissapopulaatiosta Pälkäneeltä, missä he selvisivät pitkästä talvesta. Heidät on hoidettu terveiksi ja he ovat valmiita aloittamaan uuden elämänsä ikikodissaan. Tutustu heihin kumpaankin alla.

Nuppu

Persoona ja käyttäytyminen
Nuppu on suloinen ja hieman tulinen. Joinain kertoina hän herää äkäisenä ja sähisee, kun taas toisena kertana hän on erittäin hellyydenkaipuinen. Kun hän sattuu sille tuulelle, hänestä tulee mitä hempein kissa, joka nauttii selkä- ja päärapsuista, tauotta visertäen ja kehräten, joiden ääni täyttää sinut onnesta. Hän rakastaa kaikenlaisten lelujen kanssa leikkimistä, kissojen kiipeilypuussa kiipeilyä, ja viettää pitkiä aikoja katsellen luontoa ikkunasta. Nuppu alkoi näyttämään sosiaalista puoltaan melko aikaisin, huolimatta hänen kehnosta terveydentilastaan ja epämukavasta olostaan. Hän nauttii jo ihmisen kosketuksesta ja hellyydenosoituksista, antaa ottaa syliin (silloin tällöin), ja olen varma, että hänen kosketuksensa ihmisiin vahvistuu. Nuppu on vielä varovainen ja voi säikkyä, mutta hänen kanssaan ollaan oikeilla jäljillä. Hän on vielä pentu ja käyttäytyy sen lailla – hänellä on tapana olla hyvin leikkisä ja on erittäin utelias. Häntä kiinnostaa kaikenlaiset tavarat, myös ylisuuret, joita ei leluiksi ole tarkoitettukaan. Nuppu nukkuu Niilon kanssa, ja tarkoituksella menee Niilon luokse kun innostuu tai on leikkisällä tuulella. Ja kun Niilo tuntee olonsa rohkeaksi ja liikuskelee, Nuppu menee hänen luokseen ja vaikuttaa tyytyväiseltä.

Terveys
Nuppu on noin 8-10 kuukautta vanha, fiv/felv-negatiivinen, steriloitu, rokotettu, madotettu, ja mikrosirutettu erityinen pieni tyttö. Hän on kuuro, tai ainakin osittain, mutta epäilemme hänen kuulevan joitain tiettyjä sävelkorkeuksia, äänenvoimakkuuksia ja suuntia, joskin hän vaikuttaa olevan kuuro tavanomaisille kommunikaatiotavoille. Nuppu ei anna asian tulla onnensa tielle, mutta on tärkeää kuitenkin ottaa tämä huomioon hänestä huolehdittaessa, ja pyrkiä pitämään hänet turvallisessa ympäristössä, sekä löytää muita tapoja kommunikoida hänen kanssaan (minulla on jo antaa joitain vinkkejä). Ajoittainen korvien puhdistus saattaa olla tarpeen, sillä vaikun tuotanto tuntuu olevan keskimääräistä korkeampi.

Nupun hampaat ovat päähuolenaihe terveyteen liittyen. Hänellä on kissan parodontiitti (hampaan kiinnityskudoksen tulehdus) – hänen hampailleen on jo tehty toimenpide, johon kuului 21 hampaan poisto. Tilanne on nyt vakaa, mutta ennuste jäljelle jääneille 10 hampaalle on ”varovainen”. Tämä tarkoittaa, että hänen hampaansa tarvitsevat päivittäistä harjaamista, joka on nyt tärkeää Nupun terveyden ylläpitämiseksi läpi elämän. Nuppu on alkanut jo tottua hampaiden harjaamiseen sijaiskodissaan, hammastahna kun on hyvänmakuista, joka edesauttaa asiaa paljon. Koko prosessiin menee alle minuutti. Kun harjaat omat hampaasi, harjaisit myös hänen samalla. Tämänkaltainen tapa on tarpeen.

Ideaali koti
Nupun uuden kodin täytyy olla valmis omistautumaan tunnolliseen hammashygieniaan. Kaikkien adoptoitujen kissojen täytyy olla sisäkissoja, ja karkaamisessa on suuret riskit. Nupun tapauksessa tätä painotetaan vielä enemmän kuurouden takia. Hän on erittäin utelias kissa, joten parvekkeen täytyy olla täysin turvallinen, ja perheen on oltava aina varovainen ikkunoiden kanssa.

Niilo

Persoona ja käyttäytyminen
Hän on erittäin pohdiskeleva, tarkkaavainen, ja ottaa paljon katsekontaktia. Hän on kiltti kissa, mutta ei ole onnistunut vielä näyttämään meille kovinkaan paljon persoonastaan. Hän on edelleen varovainen ja pelkää ihmisiä, mutta on epäilemättä edistynyt huomattavasti siitä ajasta kun meille saapui. Niilo alkaa jo kiinnostuneesti uskaltautua ulos huoneestaan taloa tutkimaan.

Terveys
Niilo on fiv/felv-negatiivinen, leikattu, rokotettu, madotettu ja mikrosirutettu, n. 1-vuotias erityisen kaunis kissa. Ei erityistä terveyteen liittyvää huomioitavaa, joskin häneen tuntuu vaikuttavan aika paljon stressi ja ahdistus tuntemattomasta. Epäilemme tämän stressin aiheuttavan hänelle ummetusta, ja johonkin aikaan hän ei onnistunut ulostamaan hiekkalaatikkoonsa kovin mairittelevasti, mutta nyt tilanne on lähes korjaantunut. Pissaamisen suhteen ei ole mitään ongelmaa. Hänestä tulee rohkeampi ilta/yöaikaan, kun hänellä on tapana käveleskellä enemmän, jopa leluihin reagoiden jonkin verran. Progressi hänen kanssaan on ollut hitaampaa, mutta edistystä on kuitenkin tullut. Niilo antaa silittää päästä ja antaa koskea tassuihin. Hän on syönyt sormelta, ja syö ruokansa meidän ollessa läsnä. Kun hänen tarvitsee käyttää vessaa meidän ollessa huoneessa, hän tarkistaa ettemme vaan katso, ja että onhan turvallista ruveta toimitukseen. Hänellä on hyvin suloinen ja söpö tapa katsoa sinua. Tiedämme hänen olevan vielä kovin peloissaan, mutta hän on näyttänyt jo monet kerrat, että edistytään. Niilolla on erittäin hyvä ruokahalu, mikä on mahtava juttu edistyksen jatkon kannalta hänen kanssaan. Hänen hyvä motivaationsa ruoan saamisen kanssa tulee olemaan avaintekijä hänen totuttamiseen sinuun ja yleensäkin rohkaistumiseen. Jos olen hänen kanssaan samassa huoneessa, hän liikuskelee eniten yöaikaan. Niilo on näyttänyt kiinnostusta yöllä myös leluihin. Koskeminen on mahdollista pään päältä ja tassuista, mutta täytyy lähestyä hitaasti. Mitä enemmän hänen kanssaan viettää aikaa, sitä enemmän edistystä tulee.

Ideaali koti
Niilo tarvitsee kodin, joka on valmis käyttämään reilusti aikaa hänen kehityksensä jatkuvuuteen, kunnes hän on täysin sopeutunut ja omaksunut kotikissan roolin kaikkine etuineen, eli rentouttavat rapsutukset, ihmisseurasta nauttiminen, talossa vapaasti liikuskelu, tietysti pelotta. Panostusta tullaan vaatimaan alkuun. Hän tuntee olonsa turvalliseksi Nupun seurassa, ja Nupusta olikin rauhoittajaksi Niilon pelästyttyä ensimmäisenä päivänään meillä. Niilo suvaitsee Nupun pahki säntäilyt, ja nukkuu myös hänen vieressään. Nuppu on todella vaikuttanut hänen turvan tunteeseen, kun Niilo on voinut katsoa hänen kanssakäymistä meidän kanssa, ja se on ollut positiivinen vakio Niilon elämässä. Niilo on näyttänyt meille aavistuksen verran, että haluaa leikkiä hänen kanssaan myös, mutta ei ihan vielä tunne oloaan mukavaksi voidakseen liikuskella vapaasti.

Tässä vielä videoita kissoista: https://drive.google.com/drive/folders/1-QTaTvkBZZqOPi_soKfcfB6_Qcwx3Xp2?usp=sharing

Nuppu & Niilo voivat olla paremmin sopivia perheeseen, jolla on ennestään kokemusta kissoista, mutta annamme kyllä kaikki tarpeelliset tiedot ja neuvot, jos päätät alkaa ensimmäistä kertaa kissan omistajaksi. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan ikikodin näille kahdelle ihastuttavalle kissalle, lähetäthän sähköpostia vastausten kanssa adoptiokysymyksiin, osoitteeseen zuzana.fostering [at] gmail.com, mielellään englanniksi.

Nuppu and Niilo come from a cat colony in Pälkäne, where they survived a long winter. They have been nursed to good health and are ready to start their new life in a forever home. Learn about each of them below.

Nuppu

Personality & behavior
Nuppu is such a special little girl. She is sweet and a little feisty. Sometimes she wakes up feisty and hissy other times she wakes up super cuddly. When she is in the mood, she becomes the cuddliest cat, enjoying back and head rubs accompanied by the constant chirping and purring. The sound will fill you with happiness. She loves to play with all kinds of toys, climb the cat tree and spend a long time looking at nature outside the window. Nuppu started to show her social side quite early on despite the fact that her health was not in a good condition and she was in discomfort. She already enjoys human touch, enjoys cuddles, allows to be picked up (on occasion), and I am sure she will continue to connect with humans even more. She is still cautious and can get startled but everything is on a good path with her. Nuppu is still a kitten and she behaves as one – she gets very playful and is very curious. She goes for all kinds of objects, even ones that are oversized and not intended as toys. Nuppu cuddles up to Niilo, and she purposely goes to him when she is excited or playful. Whenever Niilo is having his brave moment, she goes to him and seems happy.

Health
Nuppu is about 8-10 months old. She is sterilized, vaccinated, dewormed and microchipped and Felv/FIV negative. Nuppu is deaf or at least partially deaf, but we suspect she might hear sounds in certain pitches, volumes and directions, however she does seem deaf to the usual way of talking/communicating. It does not impact her happiness but it is important to take consideration when taking care of her, keeping her in a safe environment and finding other ways to communicate with her (tips on this will be provided). Occasional ear cleaning might be needed, as the wax production is a bit higher than average.

Nuppu’s teeth are her main health concern. She has Feline Juvenile Periodontitis – her teeth have been taken care of already, which involved 21 teeth being removed. Her teeth situation is stable now but the prognosis for her remaining 10 teeth is ”guarded”. That means t she will need daily tooth brushing, and this will be absolutely essential to keep Nuppu healthy throughout her life. She is already getting accustomed to tooth brushing in her foster home, thankfully the toothpaste is tasty which makes it much easier. The whole process takes under 1 min. When you brush your own teeth, you would brush hers too. This kind of habit will be necessary.

Ideal home
Nuppu’s new home must vouch to make a commitment to diligent dental hygiene. All adopted cats should be indoors, and escaping poses great risks, however in Nuppu’s case this is even more emphasized because she is deaf. She is a very curious cat so the balcony must be completely secured and the family must have careful behavior with windows at all times.

Niilo

Personality & Behavior
Niilo is a particularly beautiful cat. He is very thinkative and observant, he makes a lot of eye contact. He is a gentle cat, but he hasn’t been able to show us much more of his personality just yet. He is still cautious and scared of humans, but has definitely made a lot of progress since he came. He is becoming interested in venturing out of his room and exploring the house.

Health
No special health notes to mention, however he does get affected quite a bit from stress and anxiety of the unknown. We suspect that this stress was causing him constipation and for a while he did not manage to defecate inside his litter box fully, but now it is mostly fixed. No issues with peeing at all. He becomes braver at the later evening/nighttime, when he tends to walk more and even reacts to toys a little bit. The progress with him is more on the slow-side but it is definitely there. He allows it to be petted on his head and lets us touch his paws. He has eaten from finger and eats his food in our presence. When he needs to use the toilet while we are in the room, he checks if we are looking and if it’s safe to go. He has a very sweet and cute way of looking at you. We know he is still very scared but he has shown us on multiple occasions that progress is being made. He has a very good appetite, which is really great to continue progress with him. His high motivation for food will be a key factor to getting him accustomed to you and to him becoming more brave overall. If I am in the room, he is moving about the most if it’s night time. He has shown interest in toys around night time as well. Touching is possible on top of the head and paws but has to be approached slowly. The more time you spend with him the more progress is made.

Ideal home
Niilo needs a home that is willing to put in some extra time into making sure his progress continues until he settles in and fully embraces being a house cat with all its perks of getting relaxing rubs and enjoying the human company, moving around the house freely, without fear. Initially this will require some effort. He feels safe around Nuppu, she calmed him down when he had a scare on his first day at our home. He tolerates her running into him, he goes to sleep next to her. Nuppu is definitely keeping him feeling safer, as he watches her interacting with us and it’s a positive constant in his life. He has shown us hints of wanting to play with her as well, but isn’t quite comfortable yet to move around freely.

Videos of the cats can be found here: https://drive.google.com/drive/folders/1-QTaTvkBZZqOPi_soKfcfB6_Qcwx3Xp2?usp=sharing

Nuppu & Niilo might be more suited for a family who has some experience with cats, but if you would be a first time cat owner, all information and advice will be provided. If you are interested in providing a forever home for these two lovely cats, please send an email with answers to the adopter’s questions to zuzana.fostering [at] gmail.com, preferably in English.

Jätä kommentti