Myski, Helsinki

*English below*

Myski pelastettiin Laitilan kissapopulaatiosta ja saapui Kisun huomaan todella huonossa kunnossa. Suu oli täysin tulehtunut ja ensimmäiseksi Myskiltä poistettiinkin lähes kaikki hampaat, jotta Myskin henki saatiin pelastettua.

Myski on ensialkuun arka ja hieman pelokaskin, mutta tottuessaan sijaiskotinsa ihmiseen on paljstanut myös uteliaan ja kiltin luontensa. Myskin onkin tutustumisen jälkeen todella suloinen kissa. Kosketuksesta hän ei vielä välitä ja yllättävät liikkeet ja kovat äänet pelottavat vielä. Vähitellen Myski on kuitenkin totutellut ihmisen huomioon.

Myskin mielipuuhaa on mukavilla sängyillä ja sohvilla makoilu ja samoin kissapuu on mieleen. Hän tykkää myös katsella televisiota ja leikkiä palloilla sekä muilla leluilla, mutta vain itsekseen, sillä leikit ihmisen kanssa eivät vielä ole onnistaneet.

Täydellinen koti Myskille olisi rauhallinen, ja siellä voisi olla myöskin mukava kissakaveri. Tyttökissa olisi suositus, sillä emme tiedä, miten Myski tulee muiden urosten kanssa toimeen. Myski ei sairauksiensa hoidon vuoksi ole Kisulle päässyt tutustumaan muihin kissoihin, joten tutustuttaminen on joka tapauksessa tehtävä niin, että kummallakin kissoilla on alkuun omat tilansa ja ensikontakti katsotaan rauhassa ja annetaan kissojen tutustua toisiinsa ajan kanssa.

Myskin ruokavaliossa on huomioitava hampaattomuus ja ruuan on oltava pehmeää – ensikoti neuvoo Myskille sopivassa ruuassa. Myskin terveys on nyt ottanut käänteen parempaan, mutta aiemman huonon kuntonsa vuoksi hän on yhä tulehduksille herkkä. Tulevan kodin täytyykin olla valmis huomioimaan tämä, että ennen kuin Myskin kunto ehtii palautua lisää, tulehdukset ovat mahdollisia ja ne täytyy pikimmiten hoidattaa eläinlääkärillä. Nyt kun Myski on päässyt hyvän ravinnon ääreen ja saanut rokotteet, odote Myskin elämän suhteen on kuitenkin hyvä ja immuunijärjestelmä vahvistuu vähitellen.  

Aluksi Myski on varmasti uudessa kodissaan ujo poika, mutta uskon, että Myskille löytyy juuri sopiva kärsivällinen koti, jossa annetaan aikaa Myskille kukoistaa!

Myski on rokotettu, madotettu, sirutettu ja FIV/FeLV testattu (negatiivinen).

Tällä hetkellä Myski sijaitsee ensikodissa Helsingissä ja hänestä voi kysellä lisää ensikodin ihmiseltä: giovanna.villani [at] gmail.com

HUOMIO: Yhteydenotot mieluiten englanniksi, jos mahdollista, sillä Myskin sijaiskoti ei puhu suomea. Mikäli yhteydenotto englanniksi ei onnistu, ota toki yhteyttä suomeksi niin järjestämme jonkun kääntämään keskustelua ensikodin ja tulevan ikikodin välillä.

* * *

Myski, approximately 5-7 years old

Myski was rescued from a wild cat colony in Laitila. He was found in really poor condition, with a terrible mouth infection and skin covered in scratches and rags and very malnourished.  He had to have most of his teeth removed due to a massive inflammation that caused sepsis. Because of that, his health is delicate. He at first is a very shy and scared cat but once he gets used to you, you can see his curious and sweet nature bloom.  He is a very funny, sweet and curious cat. He does not like to be touched or loud noises and sudden movements, but he is slowly getting used to human attention. He likes to lay down in comfy beds and sofas as well as his cat tree. He also likes watching tv and to play with balls and toys, but only by his own, not interacting with humans.

The perfect home for Myski would be a quiet space. He seems to be social with cats and he needs soft food due to his lack of teeth. He will be scared of the new house in the beginning but I am sure you will fall in love with his cuteness. A girl cat would be preferable as we do not know whether he gets along with other boy cats. Myski has not been with other cats while with Kisu Ry, so getting acquainted with a new cat friends needs to happen safely with both of the cats first having separate spaces and then slowly seeing how they react to each other.

Due to having been in a very bad condition when he came to Kisu Ry, Myski’s new owner should note that he is still prone to new infections, and those should be quickly treated. His immune system has not yet had time to fully recover, though every day he is getting stronger.

He is vaccinated, dewormed, chipped, FIV / FeLV tested (negative).

Myski is at his foster home in Helsinki, please email giovanna.villani [at] gmail.com for more info!

Jätä kommentti