Mustiina, Lempäälä (Varattu)

Mustiina on arka populaatiotaustainen kissa. Ensikodissa Mustiina on pikkuhiljaa alkanut rentoutumaan, ja nykyään seuraileekin ensikodin elämää rentona joko ylhäältä katonrajasta tai omalta rahiltaan. Silloin tällöin Mustiina antautuu kunnon painiin kissanminttulelujen kanssa tai pudottelee tavaroita pöydiltä ihan vaan huvikseen. Ensikodissa on iloittu kun sohvan alla usean viikon asunut Mustiina on reipastunut näin valtavasti ja uskaltaa rentoutua myös ihmisten läsnäollessa, eikä käytännössä enää piiloudu ellei kotiin tule vieraita ihmisiä. Mustiina ei anna vielä silittää, ja tämä homma tuntuu etenevän ainakin tällä hetkellä aika hitaasti. Ensikodissa on jo edetty siihen vaiheeseen, että Mustiina haistaa ja antaa nenäpusun yhden ensikodin aikuisen käteen kun tämä sen ojentaa ohikulkiessa (muut kaksijalkaisen eivät tätä juuri uskalla edes kokeilla, sillä varomattomuuden palkka on usein pakeneminen tai näppäisy!). Mustiina on yritetty lahjoa nameilla, mutta namien antaminen laukaisee hänessä helposti näppäilemisen, joten niitä annetaan nykyään enemmän leikitykseksi kuin kesyttämiseksi.

Mustiina on aikaisemmin palautunut Kisulle, sillä hän ottaa helposti takapakkia kesyyntymisessä esimerkiksi eläinlääkärireissujen tai muiden pakottavien toimien yhteydessä. Mustiina tarvitsee siis kodin, jolla on pitkäjänteisyyttä tällaisen hyvin aran kissan kanssa, ja joka saa iloa tämän hurmaavan persoonan hitaan edistymisen ihastelusta. Kodissa olisi hyvä olla kissaseuraa, mutta Mustiina saattaa helposti taantua myös pomottavan kissaseuran kanssa. Arka, matalana uudessa kodissa kulkeva kissa saattaa laukaista kissoissa tarpeen pomottaa toista, ja siksi olisi tärkeää, että kissakaveri olisi mahdollisimman hyväntahtoinen muita kissoja kohtaan. Mustiina puolestaan taas on hyvin itsenäinen, ja parhaimmillaan sietää muiden kissojen seuraa. Hän ajoittaan antautuu leikkiin etenkin pentujen kanssa, mutta silloinkin on ajoittain niin raju, etteivät muut oikein tiedä onko kyse leikistä vai ei! 😀 Muiden kissojen kanssa pärjäämistä on ensikodissa tuettu pitkällä tutustumisajalla (uudet kissat ovat ensin eristyksissä ja sitten saavat tutustua ensikodin muihin kissoihin verkko-oven läpi) sekä seinäkiipeilymahdollisuuksilla, joiden ansioista Mustiinalla on tarvittaessa mahdollisuus väistää muita kissoja.


Mustiina luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, sirutettuna, leikattuna ja madotettuna. Mustiinasta on otettu FIV ja FeLV testit ja molemmat ovat negatiiviset. Häntä voi sopimuksen mukaan tulla tapaamaan ensikotiin Lempäälään.


Jos kiinnostuit Mustiinasta, otathan yhteyttä sähköpostitse helvi.lainekallio [at] gmail.com. Kerrothan viestissäsi millainen koti ja kissakaveri Mustiinaa odottaisi! Mitä kattavammin jaksat kirjoittaa, sitä paremmin ensikoti voi arvioida, sopiiko Mustiina juuri teille asumaan!