Mörri ja Örri, Jyväskylä

Suunnattomasti toistensa seurasta nauttivat Mörri-äiti ja hänen Örri-poikansa etsivät yhteistä loppuelämän kotia.

Mörri on huhtikuun alussa ulkopopulaatiosta loukutettu reilun vuoden ikäinen (eläinlääkärin arvion mukaan) perusterve katti. Hieman vajaassa viidessä kuukaudessa sängyn alla perimmäisessä nurkassa lymyilleestä elikosta on kehittynyt sisäkissan elämään täydellisesti sopeutunut rauhallinen ja luonteeltaan kiltti katti. Vaikka Mörri käyttäytyykin ja liikkuu ulkoisesti rennosti, niin arkuutta ja varovaisuutta sen käytöksessä on edelleenkin. Ja vaikka välillä makoileekin sohvalla aivan vieressä, niin se viimeinen lukko, joka estää fyysisen kontaktin muodostumista on edelleenkin murtamatta.

Ainoana pentuna 31.5 syntynyt Örri sen sijaan on täysin sosiaalistettu villikko, joka mm. nukkuu puolet ajasta emon ja puolet minun kainalossani. Kyltymättömän energinen, rohkea ja utelias pikkukissa jonka seurassa ei aika tule pitkäksi.

Molemmat kissat ovat täysin sisäsiistejä ja kaikkiruokaisia sekä perusterveiksi todettuja. Molemmat on sirutettu, rokotettu ja ovat saaneet Advocate-liuoksen korvapunkkeja vastaan. Emon FIV/FeLV-testi oli negatiivinen. Imettäminen jatkuu edelleen, joten emoa ei ole vielä sterilisoitu. Erikoisuutena voisi mainita näiden äänettömyyden/”naukumattomuuden”, emo päästelee vain erilaisia kurinoita ja pentu välillä saattaa vähän vinkaista.

Uuden kodissa niillä tulee ehdottomasti olla tilaa ja vapaus temmeltää vapaasti, sillä tällä hetkellä niiden elämän täyttävät hillittömät takaa-ajot ympäri asuntoa ja painiminen. Toinen edellytys on vähintäänkin lasitettu parveke, aamun ensimmäinen rutiini kun on pihaelämän tarkkailu. Mörri ei arkana luonteena kyenne luomaan luottamussuhdetta kuin yhteen tai kahteen ihmiseen. Esimerkiksi useampaankin kertaan luonani käyneiden ihmisten aikana vetäytyy välittömästi jonnekin piiloon eikä tule pois ennen heidän poistumistaan. Näistä syistä johtuen Mörri ei sovellu elämään lapsi- ja/tai koirataloudessa. Uuteen kotiin muutto sopisi aikaisintaan viikoille 39-40.  

Lisätietoja annetaan mielellään tarvittaessa
esakeka [at] gmail.com

Jätä kommentti