Leo, Jyväskylä (Varattu)

Siro ja kaunis Leo, hullunkurinen poika leikkiseuraa vailla!

Leo siirtyi Kisu ry:n ensikotiin toisen järjestön ensikodista, johon se saapui populaatiosta noin vuosi sitten. Edellisessä ensikodissaan Leo stressaantui ruokailutilanteissa useiden muiden kissojen ollessa läsnä. Ehkä Leoa jännitti, riittääkö ruokaa myös sille. Tämä näkyi tassulla läpsimisenä ja varpaiden kanssa taistelemisena ruokakuppiin koskiessa. Toisaalta Leoa sai muissa tilanteissa silittää, ja se söi ihmisen kädestä.

Leo siirtyi vähäkissaisempaan Kisu ry:n ensikotiin, jotta ruokailutilanteita saataisiin rauhoitettua. Leo on vielä eri huoneessa kuin kissakaveri siihen saakka, että madotukset ja rokotukset olisivat molemmilla ajan tasalla. Uudessa paikassa Leoa tietenkin jännitti aluksi kovasti, ja sängyn alla oli pysyteltävä visusti. Kuitenkin jo hyvin lyhyessä ajassa Leo on reipastunut huomattavasti. Jo parissa päivässä tuli selväksi, että Leo on hyvin puuhakas ja leikkisä kissa, etenkin öisin, kun muu väki nukkuu. Ensiksi Leo muutti huoneensa sisustusta mieleiseksi, haki ihmisen sukat kaapista ja antoi lelulle runtua. Ikkunasta ulos katselu taas osoittautui hyväksi tekemiseksi päiväsaikaan. Vajaan viikon tarkkailun jälkeen Leo uskaltautui testaamaan, mitä tapahtuu, jos nukkuvan ihmisen varpaita läpsii tassulla. Kun ei tapahtunut mitään kauheaa, käveltiinkin seuraavana yönä täysin vakain askelin jo ihmisen vatsan päältä, kun ihminen nyt vain sattui olemaan kulkuväylällä nukkumassa. Etenemistä tuntuu tapahtuvan joka päivä, jos Leon kanssa vain viettää aikaa kaikessa rauhassa. Viimeisimmäksi on jo leikitty vähän yhdessä, otettu päiväunet samassa sängyssä sekä nuuhkittu kättä. Siltikin suuri osa ajasta täytyy vielä tarkkailla sängyn alta. Pari kertaa on ollut pakko myös sähistä, kun ihminen on vahingossa tai hölmöyttään tullut liian lähelle, eikä karkuun ole ehtinyt. Kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Leosta tulee varmasti todella hauska seuralainen kotiin, jossa sille annetaan aikaa rohkaistua rauhassa.

Leo osaa käydä hienosti vessassa ja ruokakin maistuu, ainakin silloin kun ihminen ei yritä piilottaa sen sekaan matolääkettä. Kaikki saatavilla olevat tavarat Leo tuntuu käyvän läpi ja käsittelevän parhaaksi näkemällään tavalla, joten tämä uudessa kodissa olisi hyvä ottaa huomioon. Edellisessä ensikodissa Leo esimerkiksi saattoi maistella johtoja. Leo maukuu sydäntäsärkevällä kimeällä äänellä, etenkin oven takana asuvalle toiselle kissalle. Edellisessä paikassaan Leolla oli tukena luottokissakaveri, ja tällaisen löytyminen myös Leon loppuelämän kodista olisi erittäin tärkeää. Leo ei tiettävästi ole ollut tekemisissä lasten tai muiden eläinten kanssa.

Leo luovutetaan omaan loppuelämän kotiin toisen kissan kaveriksi eläinlääkärin tarkastamana, leikattuna, sirutettuna, madotettuna ja rokotettuna. Yhteydenotot: pinja.sojakka [at] gmail.com

Jätä kommentti