Kismo, Kerava

Kismo on huhtikuussa talteen poimittu, noin parivuotias, perin hyvätapainen kollipoika. Kesäkuun puolivälin tienoilla Kismo muutti kaverinsa Saimin kanssa ensikodista toiseen, Keravalle.

Kismo on toki muutaman kuukauden kotikissauransa aikana kesyyntynyt, mutta on silti populaatiotaustastaan johtuen tavan lemmikkikattiin verrattuna arka. Esimerkiksi rapsuttelemaan ja hipsuttelemaan ei ole vielä asiaa, ja piilopaikkoihin kurkistellessakin sähistään – ainakin siihen asti, kun Kismo havaitsee tarjotun naksun.

Kissasosiaalinen kissa Kismo kylläkin vaikuttaisi olevan. Kohteliaana karvisena Kismo on tavattu useasti pesemästä Saimi-neidin kasvoja. Aika ajoin kissat käyvät kohteliaita keskusteluja piipittämällä ja purisemalla keskenään, mikä kuulostaa ihmisen korvaan lähinnä yhteydenottoyritykseltä kotiplaneettaan.

Ensikodissa ollaan pistetty merkille Kismon muistuttavan ulkoisesti hieman kaikkien rakastamaa Vaaleanpunaista Pantteria, ollen vain oranssi. Raajat ovat melko pitkät ja solakat, kuten häntäkin. Kasvojen malli on kuin suoraan kyseiseltä piirroshahmolta.

Kismon lempiruokaa ovat murot, joita hän syö upottamalla päänsä kulhoon suu apposen auki. Kismon miestenhuonereissut ovat siistejä ja huomaamattomia, eikä hiekka juurikaan lentele. Ensikodissa ollaan myös vallan järkyttyneitä siitä, että tämä Kismon ja Saimin erä kissoja teroittaa kyntensä tunnollisesti raapimapuuhun, vaikka olisi kivaa sohvaa, mattoa ja tekonahkapäällysteistä tuolia tarjolla.

Kismo on siis kaiken kaikkiaan siisti ja reipas nuori kissa, joka ei ainakaan vielä vaikuttaisi olevan sieltä rasavilleimmästä päästä, tosin ei myöskään möllötä kaikkea valveillaoloaikaansa. Kismo on tilaa antava seuramies, joten Kismolle passaisi koti, jossa olisi kissakaveri valmiina. Arkuudesta johtuen ihmisten kanssa ystävystyminen tulee viemään vielä aikaa, mutta ennuste vaikuttaa lupaavalta.

Kismo luovutetaan leikattuna, sirutettuna, madotettuna ja rokotettuna. Kismo on FIV/FeLV negatiivinen.

Kyselyt voi laittaa osoitteeseen minna.sihvo [at] kolumbus.fi. Vastaathan jo viestissäsi haastattelukysymyksiin
https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/.

Jätä kommentti