Kismo, Kerava (varattu)

Mitenkäs olisi hauska ja hyvätapainen, oranssi kämppis? Tässäpä olisi Kismo! Kismo on huhtikussa talteen poimittu, parivuotias, reipas oranssi poika. Ulkonäöltään Kismo on koko-oranssi, melko vaaleahko tosin, ja vartalon sekä kasvojen muoto on virtaviivainen sekä solakka, eli Kismon voisi sanoa olevan ns. Garfield Light (kevytkarvinen).

Kismonautti on sillä tavalla omintakeinen katti, että tavan kissanlelujen sijasta mieleisiä ovat ensikotihousuapinan kokoelmasta esimerkiksi kimalteleva sininen My Little Pony, sileäpintainen kivi tai Bratz-nuken kenkä. Kismon lempipuuhaa on raapimapuun ylimmällä tasolla lekottelu, tai sitten vastavuoroisesti sängyn alla olevassa pahvilootassa torkkuminen. Myös liikenteen tarkkailu lasitetulta parvekkeelta on mieleistä puuhaa. Kismo esimerkillisenä oranssina poikana teroittaa kyntensä vain raapimapuuhun, ja tästä ensikodissa ollaan oltu vallan vaikuttuneita. Pissihommelit ovat hoituneet aina mallikkaasti hiekkalaatikkoon, mitä nyt kiinteämmissä toimituksissa on muutama helposti siivottava vahinko käynyt parvekematon puolelle. Miestenhuoneen hiekkatilannetta kannattaa siis päivittää usein.

Populaatiotaustastaan johtuen housuapinat ovat Kismosta vielä kamalan pelottavia, vaikka niiden olemassaolo onkin helppo unohtaa. Ihmisen ollessa liikkumatta Kismo kipitteleekin reippaasti ympäri asuntoa. Väärästä kulmasta lähestyessä Kismonautti kuitenkin sähisee, luimistelee ja luikkii pakoon hurjan suurpedon tavoin. Pian Kismo kuitenkin jo unohtaa kohtaamisen ja jatkaa oranssin kissan puuhiaan.

Kismon mieliruokaa ovat murot, joita hän syö upottamalla päänsä suu auki kulhoon. Muutenkaan kovin nirsosta katista ei ole kysymys, sillä napinappulat, monenlainen märkäruoka, kissanmaito sun muut ovat maistuneet kernaasti. Mikään ahmatti Kismo ei silti ole, vain nautiskelija.

Kismo on tottunut myös jatkuvaan kuvatuksi tulemiseen, sillä Kismo on niin söpö, että hänestä ei voi olla ottamatta jatkuvasti kuvia. Kismolle myös kerrotaan jatkuvasti, että hän on ensiluokkainen, oranssi poika.

Kismon ensikotielämä on sujunut tähän asti mallikkaasti yhdessä Saimi-tytön kanssa, ja kisut ovat keskenään käyneet keskusteluja, leikkineet ja pesseet toistensa turkkeja. Nyt muutaman viikon Kismo on ollut itsekseen, mutta kaipaisi loppuelämän kotiinsa mielellään reipasta ja kivaa kissakaveria, mieluiten tyttöä tai kohteliasta kollia. Lyhyitä aikoja Kismo viihtyy itsekseenkin, mutta pieni kaipaus kaveriin jo vähän käytöksestä välittyy.

Kismo luovutetaan leikattuna, sirutettuna, madotettuna ja rokotettuna. Kismo on FIV/FeLV negatiivinen. Kismoa ei luovuteta vapaana ulkoilevaksi, koska luultavasti populaatiotaustaisena Kismo kipittelisi omille teilleen ja sitten ei olisi enää Kismon ihmisillä oranssia kämppistä.

Kyselyt Kismosta voi laittaa osoitteeseen minna.sihvo [at] kolumbus.fi. Vastaathan jo viestissäsi haastattelukysymyksiin.

Jätä kommentti