Kielo, Jyväskylä

Ulkoa loukutettu Kielo tuli ensikotiin tiineenä kesäkuun 2022 alussa ja sai kuukauden kuluttua kuusi pentua. Alkuun Kielo oli kovin arka ja vetäytyvä, mutta pentujen syntymän jälkeen ärhäköityi puolustamaan jälkikasvuaan välillä aika raivokkaastikin.

Kielon tavallisin ääni on edelleenkin sähinä ja sosiaalistumiseen on vielä matkaa. Kielo liikkuu jo vapautuneesti tutuissa tiloissa. Ensikodin ihmistä Kielo ei enää juurikaan väistä, ellei ihan liian lähelle yritetä tulla. Leikkimään ei ole intoutunut, mutta siihen ehkä vaikuttaa myös emon rooli.

Toistaiseksi Kielo on ollut vain vähän tekemisissä ensikodin omien kissojen kanssa, mutta alustavasti suhtautuminen toisiin kissoihin ei näytä ainakaan aggressiiviselta.

Kielolle maistuu ruoka hyvin, syö sekä kuiva- että märkäruokaa. Hiekkalaatikolla käy ongelmitta. Terveystarkastuksessa Kielolla todettiin hammaskiveä, ei muuta poikkeavaa. FIV- ja FeLV-testit ovat negatiiviset. Kielon iästä ei ole tietoa ja arvio on epävarma. Pentuja Kielo hoiti kokeneen oloisesti, eikä vaikuttanut ihan nuorelta ensisynnyttäjältä.

Kielo on rokotettu, sirutettu ja useaan kertaan madotettu. Ennen uuteen kotiin luovutusta tehdään vielä sterilisaatio ja on tarkoitus jonkin aikaa seurailla ensikodissa, millaiseksi luonne muotoutuu emovaiheen ja leikkauksen jälkeen.

Yhteydenotot ensikotiin sähköpostilla: ritakan [at] gmail.com. Vastaathan viestissä Kisun haastattelukysymyksiin (https://kissojensuojelu.fi/kissat/kodittomat-kissat-lue-ensin/).

Jätä kommentti