Kaunotar, Porvoo

Kaunotar on loukutettu Laitilasta suuresta kissapopulaatiosta.
Kaunotar on arka ja vaikuttaa ihmiseen tottumattomalta. Uteliaisuutta kuitenkin löytyy, ja lyhyessä ajassa on kehitystä tapahtunut ensikodissa.

Ensimmäiset päivät ensikodissa Kaunotar vietti piilossa. Nyt viikkoa myöhemmin hän uskaltautuu jo liikkeelle ihmisen ollessa samassa huoneessa, kunhan häntä ei huomioi. Iltaisin Kaunotar kiipeää kiipeilypuun korkeimmalle kohdalle katselemaan ikkunasta ulos. Korkeat paikat tuntuvatkin olevan Kaunottarelle mieluisia, ja kiipeilypuu on selvästi yksi tytön turvapaikoista.

Kaunotar asuu samassa huoneessa toisen samasta populaatiosta loukutetun narttukissan kanssa. Kissat tulevat hyvin toimeen keskenään ja hakeutuvat usein vierekkäin. Kaunotar varmasti hyötyisi tulevassa kodissa kissakaverista. Se voisi muuttaa joko reippaan kissan kaveriksi tai sitten yhdessä Nekun kanssa, jonka kanssa nyt jakaa ensikodin.

Kaunotar asustelee vielä karanteenissa, eikä ole päässyt kosketuksiin ensikodin muiden eläinten kanssa. Huoneessa on kuitenkin ikkuna, josta näkee muualle asuntoon. Iltaisin Kaunotar istuskeleekin tällä ikkunalla ja katselee rennosti ensikodin omia kissoja ja koiria lasin läpi. Koirien haukkuminen ei tunnu hetkauttavan Kaunotarta, eikä hän muutenkaan ole erityisen ääniherkkä.

Koska ihminen jännittää Kaunotarta, tulevalta kodilta toivotaan aikaa ja ymmärrystä aran kissan sielunelämästä. Kaunotar tulee varmasti reipastumaan ja rohkaistumaan paljon, kunhan se saa tehdä sen omaan tahtiin. Lapsiperhe ei välttämättä ole Kaunottarelle sopiva paikka, sillä äkkinäiset liikkeet saavat tytön vetäytymään piiloonsa.

Löytöhetkellä Kaunottaren suu oli todella huonossa kunnossa ja se vaati välitöntä eläinlääkärin hoitoa. Suusta poistettiin kaikki hampaat. Tällä hetkellä syöminen onnistuu hyvin, eikä suu näytä vaivaavan kissaa millään lailla. Muistona hammasremontista näkyy kieli, joka persoonallisesti pilkistää kokoajan hieman ulos hampaattomasta suusta.

Vaikka kotielämä on vielä kaunottarelle uutta, osaa se käyttää moitteettomasti hiekkalaatikkoa ja on kiinnostunut ympäristöstään. Ruoka maistuu Kaunottarelle hyvin, eikä hän ole toistaiseksi nirsoillut minkään ruuan suhteen. Tulevan kodin tulee ottaa ruokinnassa huomioon, ettei pureskelu hampaattomalla suulla onnistu.

Kaunotar tarvitsee vielä eläinlääkärin hoitoa. Se tullaan steriloimaan lähiaikoina ja samalla tarkastetaan yleiskunto. Vielä muutamaan viikkoon tyttö ei siis ole valmis muuttamaan uuteen kotiin.

Mikäli tämä sielukas ja kovia kokenut kissa tuntuu omalta, voit laittaa sähköpostia ensikodille osoitteeseen nina.ehrstrom [at] gmail.com
Kerrothan viestissä mahdollisimman kattavasti, millainen koti sinulla olisi Kaunottarelle tarjota.

Jätä kommentti