Jaffe, Espoo

Loppuelämän kotia etsii aktiivinen ja seurallinen seniori Jaffe. Jaffe on noin 12-14-vuotias komea punainen tiikeri. Jaffen edellinen omistaja adoptoi Jaffen vuonna 2014 kissajärjestön kautta. Jaffe oli löytynyt ulkoa ja ollut alusta alkaen niin kesy ja sosiaalinen, että selvästi oli ollut jonkun kissa. Omistajaa ei kuitenkaan löytynyt. Jaffe on ihmisen paras kaveri. Se on ollut edellisen omistajan mukana vanhainkodissa töissä tervehtimässä muita senioreita ja kulkee valjaissa mukana myös ystävien luona. Jaffe tarvitsee päivittäin rakkautta ja astmapiippua. Lääkkeen antaminen onnistuu hyvin helposti, sillä Jaffe sietää sen ja kynsien leikkaamisen hienosti. Jaffe onkin hyvin rohkea. Jaffe menee omatoimisesti koppaan ja eläinlääkäristäkin tykkää. Jaffelle on tullut iän myötä hiukan vaivoja. Jaffella on hammassyöpymä, jonka vuoksi suusta on poistettu 8 hammasta. Lisää pitänee poistaa jatkossakin. Lisäksi Jaffella on todettu nivelrikkoa/ selkäkipua, jonka takia tarvitsee loppuelämän lääkitystä. Nivelrikkoa ei arvaisi, sillä Jaffe mielellään leikkii sisällä tai ulkoilee ulkotarhassa tai valjaissa lenkillä. Jaffe saattaa kuitenkin ulkona säikähtää yllättäviä liikkeitä. Ulkomaailman tapahtumia Jaffe seuraa mielellään ikkunasta tai lasitetulta parvekkeelta. Jaffe tulee toimeen myös lasten kanssa. Jaffe viihtyisi vaikka 24/7 sylissä ja tykkää kaikista. 

Jaffe ei oikein välitä muista kissoista ja kaveriaan Reinoa on oppinut sietämään aiemmassa kodissa kissakouluttajan avulla. Jaffe on dominoiva muille kissoille. Jaffe voisi pärjätä ainoana kissana tai koiran kaverina. Jaffelle pääasia on saada ihmiseltä rapsutusta ja päästä syliin. Koska Jaffe lähtee uuteen kotiin ainoana kissana, täytyy kodin olla semmoinen missä se joutuu olemaan mahdollisimman vähän yksin. 

Jaffe on ollut joskus liian painava. Tulevan omistajan täytyykin huolehtia Jaffen sopivasta painosta. Jaffe on syönyt ensikodissa raakaruokaa ja hyvälaatuisia märkäruokia. Raksuja on annettu enimmäkseen aktivointileikeissä. Ruokavalio on viljaton. Viljattomuus pitää painon paremmin kurissa, estää virtsakiviä ja on parempi hampaille. Ensikodissa kissat totuttelivat myös ekologiseen puupellettiin kissavessassa.

Vanhuus ei tule yksin; alla on listaa Jaffen terveystiedoista.

– Jaffe on leikattu, rokotettu, madotettu (9/22), sirutettu, FIV/FeLV-negatiivinen poika.
– Astma – lääkettä annetaan babyhalerilla kerran päivässä. Resepti pitää uusia joitain kertoja vuodessa.
– Hampaat – Jaffe tarvitsee hammashuoltoa vuosittain hammaskiven ja hammassyöpymän takia. Hampaiden harjaaminen voi ennaltaehkäistä toimenpiteitä.
– Jaffen vasemman silmän kyynelkanava on tukossa, joka aiheuttaa silmän vuotamista. Tämä on vaaratonta. Silmää huuhdellaan tarvittaessa silmävedellä.
– Nivelrikko – Jaffella on todettu nivelrikko. Lokakuun eläinlääkärikäynnillä Jaffen ranka kuvattiin selän kipupisteen takia. Ranka oli kunnossa, mutta Jaffella on nyt kuukauden särkylääkekuuri. Sen jälkeen Jaffen tilannetta arvioidaan uudelleen seurantakäynnillä.

Jaffe etsii siis kotia, jolla olisi sopivasti resursseja ja äärettömästi rakkautta annettavana.

Jaffe ja Reino sijaitsevat ensikodissa Espoossa. Kyselyt voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen susanna.kukkamaki [a] hotmail.com.

Jätä kommentti