Harmis, Jyväskylä

Harmis on nuori, noin pari vuotias tyttö kisu. Harmis on luonteeltaan kovin ujo, eikä pidä ihmisten läheisyydestä, mutta toisista kissoista tykkää kovasti ja niiden kanssa leikkii nykyään jo hurjaa vauhtia. Alkuun kovin pelokas Harmis on tullut jo mukavasti ulos kuorestaan, ja välillä käy miukumassa ihmiselle kun nälkä yllättää, leikkii leluilla ja seurailee kiinnostuneena mitä ympärillä tapahtuu.

Harmiksen arkuuden yksiä syitä on varmasti ollut kipeä suu. Harmikselta hiljattain poistettiin hammaskivet, 2 hammasta sekä katkenneiden hampaiden juuria. Nyt hammasoperaatiosta toipumisen jälkeen, on Harmiksen käytöksessä ollut iso muutos. Hän on enemmän esillä, innostuu niin hurjasti leikkimään leluilla että välillä törmäilee seiniin, sekä on uskaltautunut jopa sänkyyn öiksi nukkumaan, vaikka ihmiset on myös sängyssä unilla.

Harmis on kuitenkin vielä arka, ison edistyksen tehnyt, mutta silti arka, ja tarvitsee kodin jossa ymmärretään tälläistä ujoa kissaa. Ei voi varmaksi sanoa, tuleeko Harmiksesta koskaan silittely sylittely kissa, mutta varmasti vielä joku päivä hän uskaltaa olla rennosti ihmisten kanssa, ja ehkäpä ottaa jopa herkun kädestä.

Arkuuden vuoksi Harmista on hankala käsitellä, sillä stressaantuu ja pelkää kovasti, ja pelkotilanteessa sähisee ja saattaa huitoa tassuilla tai purra. Boksiin laitto ja lääkitseminen onnistuu kyllä, kunhan löytää yhteisen sävelen kissan kanssa, ja näissä asioissa mielellään opastan ja autan 🙂

Harmiksen uuden kodin on sitouduttava mahdollisiin hammaslääkärikäynteihin. Näillä näkymin vuoden päästä olisi seuraava kontrollikäynti.

Harmis etsii kotia sisäkissana, vain toisen kissan kaverina.

Harmis on sisäsiisti, loishäädetty, rokotettu, sirutettu, leikattu  ja fiv/felv negatiivinen.

Jos kiinnostuit Harmiksesta, laita sähköpostia osoitteeseen jenni_pellinen [at] hotmail.com niin kerron mielellään lisää!


Harmis majailee Jyväskylässä

Jätä kommentti