Harmi, Karstula

Harmi on ulkoa suojaan poimittu nuorehko kollikissa, joka oli jo pidempään liikkunut alueella ja lopulta loukutettiin eläinlöytölään kun omistajaa ei tiedusteluista huolimatta löydetty. Harmin oli löydettäessä todella laiha, tienpäällä oli oltu jo varmasti pidempään. Löytölältä kuukauden odottelun jälkeen Harmi pääsi ensikotiin totuttelemaan kotikissan elämää.
Harmi on luonteeltaan arka, hieman sellainen ujo jurottaja, joka ei tiedä miten suhtautua ihmisen ystävyyden tarjouksiin, mutta agressiivinen ei ole lainkaan. Ensikodissa on päästy leuan alta rapsuttelemaan, mutta Harmi ei vielä osaa tästä nauttia vaan pälyilee suurilla silmillään hämmentyneenä, että mitä ihmettä tässä nyt tapahtuu. Ei kuitenkaan sähise, hyökkää eikä pakene, joten tästä on hyvä jatkaa. Arkuus tekee myös sen ettei Harmi ihmisen läsnäollessa vielä uskalla juurikaan liikkua eikä myöskään syödä vaan tekee kaiken omassa rauhassaan. Harmi on kaunis, rauhallisen ja hieman ujon oloinen kisuli, joka tarvitsee vielä aikaa kesyyntyäkseen.
On myös erittäinkin siisti herrasmies, osaa hienosti käyttää hiekkalaatikkoa, vahinkoja ei ole sattunut eikä hiekat lentele ympäriinsä.
Harmi luovutetaan ainoastaan sisäkissaksi ja kotiin, jossa on hänelle lajitoveri seurana –  arka Harmi hyötyisikin jos kissakaverina olisi joku reipas ja rohkea, joka saisi Harminkin puhkeamaan kukkaansa.

25.7.2022
Harmi on ottanut ison harppauksen kesyyntymisessä ja viettää valtaosan päivästä ihan perheen keskellä, lasten ja koirien seassa. Koirista on erityisen kiinnostunut, joten voisi hyvin kuvitella Harmin tulevassa kodissa olevan koiria, jotka ymmärtää kissan mielenliikkeitä. Kissakaveria kaipaa myös, joten leikkisä painikaveri olisi tarpeen. Ihmisen viereenkin tulee joskus sohvalle mutta ei anna vielä koskea vaan poistuu jos liikkuu liian nopeasti tai yrittää koskea. Läheisyys kuitenkin tuntuu olevan tärkeää, joten on annettu rauhassa olla eikä lähdetty väkisin koskemaan kun eteneminen kesyyntymisessä on nyt niin hyvässä vauhdissa.
Persoonallinen, utelias ja leikkisä kissa-herra, jolla vielä vähän sosiaaliset taidot hukassa ja käyttää usein kynsiä tutustumiseen. Opetellaan kyllä ettei se ole kiva juttu ja yritetään kanavoida kynsihommat lelujen käsittelyyn.

Luovutetaan asianmukaisesti loishäädettynä, kastroituna ja sirutettuna sekä Fiv/Felv-testattuna.
*Harmin Fiv/Felv-testitulokset olivat molemmat negatiivisia ja Harmi on jo kastroitu.

Yhteydenotot: tiia.piltti [at] gmail.com

Jätä kommentti