Elaine, Guybrush ja LeChuck, Helsinki

[In English below]

Elaine, Guybrush ja LeChuck ovat kolme nuorta kaunista kissaa, jotka pelastettiin ulkopopulaatiosta lämpöisiin sisätiloihin juuri hyvissä ajoin ennen pakkasten alkua. Elaine on arviolta 1-2-vuotias arka tyttökissa, jonka päävärinä on valkoinen ja sitä värittää kauniit ruskearaidalliset kuviot. Guybrush ja LeChuck ovat n. 15-viikkoisia pentuja. Guybrush on ruskearaidallinen poika, joka on luonteeltaan leikkisä, mutta omaa myös rauhallisen ja lempeän puolen. LeChuck on valkoruskea tyttö, joka on luonteeltaan hurjan utelias ja pää edellä uusiin juttuihin juokseva rasavilli. 

Pennut ja Elaine ovat viimeisen kuukauden aikana ensikodissa muodostaneet rakastavan uusioperheen. Päivät kuluu isoksi osaksi kolmestaan kissapedissä ikkunalaudalla köllien ja kaanonissa kehräten. Elaine ei ole pentujen emo – eläinlääkärin arvion mukaan Elaine ei ole ikinä synnyttänyt – mutta kun kaikki ovat samasta populaatiosta lähtöisin, on todennäköistä, että joku sukuyhteys näiden välillä on. Sen toki näkee värityksestäkin. 

Elaine, Guybrush ja LeChuck ovat kaikki hieman arkoja yksilöitä mitä ihmiseen tulee. Ihminen tuntuu yhä epäilyttävältä ja potentiaalisesti vaaralliselta olennolta, mutta tässä on jo kuukauden aikana tapahtunut paljon kehitystä sillä saralla. 

Arin kissoista on Elaine, joka ei anna vielä ihmisen koskettaa itseään mikäli sen vain voi välttää piilottelemalla tai sähisemällä pelottelemalla. Elaine kuitenkin uskaltaa jo viettää päivät ihmisen kanssa samassa huoneessa ihan näkysällä (yleensä aina ikkunalaudalla kissapedillä) rennosti makoillen. Ruokaakin saa jo tuoda lähelle ja tulla hengailemaan viereiselle tuolille, mutta jos ihminen tekee elettäkään tulla lähemmäksi tai koskettamaan, niin Elaine kipittää kukkaruukun taakse piiloon nurkkaan. Sieltä hän kuitenkin palaa paikalleen aika pian kun ”vaara” on ohi. Toisin sanoen Elaine tuntee rajansa, mutta niissä tapahtuu selvästi kyllä myös kehitystä.

LeChuck on pennuista arempi, mutta samalla myös uteliaampi ja innostuvaisempi. LeChuck ei halua tulla silitetyksi, mutta jos kaveri on vierellä henkisenä tukena niin hän saattaa antaa silittää pienen hetken ennen kuin päättää, että nyt on aika lähteä lätkimään. Sulkakeppiä heiluttamalla LeChuckin saa kuitenkin ihan hetkessä lähelleen. Lelut muutenkin kiinnostaa hirveästi ja ruoka myös. 

Guybrush on porukan säysein ja antaa ihmisen yleensä silittääkin, vaikkei sitä vielä hakemaan asti tulekaan. Guybrushin voi myös nostaa syliin ja se yleensä ei ole siitä moksiskaan. Kerran se jopa alkoi kehrätä kun ihminen silitti sitä pitkään. Siinä oli vieressä istuvalla LeChuckilla ihmeteltävää, että mites nyt noin!

Rohkeammat kisut antavat aremmille positiivista mallia, joten on esimerkiksi selvää, että Elainelle tekisi hirveän hyvää kesyyntymismielessä se, että se saisi olla yhdessä rohkeampien kavereidensa kanssa. Olisipa joulun ihme jos kolmikko saisi kodin yhdessä! Mutta mikäli koko poppoo ei mahdu samaan kotiin, niin kuitenkin kissaseura olisi näille yksilöille tärkeää. 

Kissat luovutetaan leikattuina, rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina. Kissat ovat sisäsiistejä (jos ruttuun juostuja mattoja ei lasketa). Elaine on jo leikattu ja pennut ovat menossa leikattavaksi kunhan painoa on tarpeeksi. 

Mikäli kiinnostuit Elainesta, Guybrushista ja LeChuckista, lähetä sähköpostia ensikodille ja kerro hieman itsestäsi, kodistasi sekä mahdollisesta perheestäsi ja lemmikeistäsi suomeksi tai englanniksi: reiameril [at] gmail.com

Huomaathan, että ensikodilla saattaa kestää muutama päivä vastata sähköpostiin.

***

Elaine, Guybrush, and LeChuck are three young beautiful cats that were rescued from an outdoor cat colony and got to move indoors just in time before the freezing temperatures began. Elaine is a timid girl cat estimated at around 1-2 years of age. She is mainly white with brown striped patches decorating her fur. Guybrush and LeChuck are kittens aged around 15 weeks. Guybrush is a brown striped boy kitten with a playful demeanour, but he can also be very chill and relaxed. LeChuck is a white-and-brown girl kitten with a high level of curiosity, and more of a wild side to her. 

Elaine and the kittens have formed a loving little family during the month or so that they have spent at the foster home. Most of their time is spent cuddling up on a cat bed on the windowsill all together, sometimes purring in unison. Elaine is not the mother of the kittens – the vet says it’s likely Elaine has never given birth – but since the cats are all from the same colony, it is likely that they are somehow related. The colouring makes it seem that way too. 

Elaine, Guybrush, and LeChuck are all more or less timid when it comes to interacting with humans. Humans seem suspicious and potentially dangerous, but there is a lot of progress happening on that front.

Elaine is the most timid of the bunch. She will not let a human touch her if she can help it, and she helps it mainly by hiding in a corner or by giving warning hisses if the humans get too close. However, she is ok with spending time in full sight of humans, mainly on the cat bed on the windowsill, fully relaxed. The human is even allowed to bring snacks quite close by, or sit on the chair just near her, but if the human makes moves to get any closer than that, Elaine makes her escape and goes to hide behind a flower pot. But she is pretty quick to also return to her spot when the ”danger” has passed. In other words, Elaine has her boundaries, but they are clearly also evolving. 

LeChuck is the more scaredy one of the two kittens, but she is also more curious and excitable. LeChuck doesn’t want to be pet, but if she has a friend next to her as emotional support, she might let you pet her for a moment until she decides it’s time to go hide. However, with a feathery cat toy, LeChuck can be summoned in an instant. Toys are the best, and food as well. 

Guybrush is the chill one of the bunch and usually lets the human pet him, even though he’s not yet coming to the human for pets. Guybrush also lets you pick him up and doesn’t usually mind it. Once he even started purring while the human was petting him for a longer time. LeChuck, who was watching this happen, was so confused.

Bolder cats act as a positive model for the more timid ones, so it is clear that for example Elaine could really benefit from the company of less timid cat friends. What a Christmas miracle it would be if the three could find a forever home all together! But if not all in one home, it is clear that they are all cats that really need and enjoy having cat friends.

If you are interested in adding some of these lovely cats to your family, I would love to hear more about you and your home and your possible current pets. 

The cats will be vaccinated, microchipped, and spayed/neutered when adopted out. 

Contact email: reiameril [at] gmail.com 
Please note that it might take a few days for the foster home to reply to your email. 

Jätä kommentti