Eddy, Jyväskylä

Eddy on n. 4-vuotias kaikin puolin terveeksi todettu (sirutettu, rokotettu, kastroitu, Fiv/Felv neg.) liki 6 kg kolliherra. Eddy on loukutettu jo lokakuussa 2021, mutta luontaisen arkuuden lisäksi onnettomat sattumukset ensikotivaihdoksineen ovat johtaneet poikkeuksellisen pitkään  sosiaalistumisprosessiin. Täällä nykyisessä ensikodissa Eddy on ollut ainoana kissana nyt (17.12) liki 9 kuukautta.

Ensimmäinen kuukausi kului täälläkin ihan ”sängynaluskissana” ja syömään tai vessaan uskaltauduttiin vain yön pimeyden turvin. Pikkuhiljaa sosiaalistuminen lähti viimein käyntiin ja juron ulkokuoren alta alkoi paljastua kovasti leikkisä ja energiaa täynnä oleva kissa. Vähintään kaksi tuntia leikittämistä Eddy vaatii joka ilta, onkilelun ja huiskan kimpuun hyökätään suorastaan raivokkaasti ja öisin leluhiiret lentelevät ja välillä jopa sohvatyynytkin saavat kyytiä yksin leikkiessä.

Eddy ei vielä anna koskea itseään ja väistää mikäli sitä yrittää lähestyä. Ihmisen seuran ja läheisyyden kaipuu on kuitenkin kova, sillä ihan itse ja houkuttelematta tulee haistelemaan kättä useammankin kerran illassa, nousee välillä sänkyynkin  ihan viereen leikkimään tai makoilemaan vähäksi aikaa. Sohva on tämän kollipojan ehdoton lempipaikka iltaisin ja öisin. Siinä katsellaan telkkaria, leikitään, peseydytään ja makoillessa kehrätään välillä ihan hurjasti samalla kun ihminen silittää päätä ja niskaa onkilelulla. Muutaman kerran ihmisenkin on jo sallittu makoilla yhtäaikaa sillä.

Eddy on kaikkiruokainen (mutta täysin immuuni herkuilla houkuttelemiselle!), todella siisti, äänetön sekä kilttiluonteinen. Luonteeltaan ehdottomasti ”yhden ihmisen kissa” ja suhtautuu edelleen kaikkiin vieraisiin pelokkaasti pysytellen varoasennossa  sängyn alla turvassa. Eikä tule sieltä esille kuin vasta useamman tunnin kuluttua kun on varmistunut, että ollaan taas kahdestaan.

Eddy tullaan aikanaan  luovuttamaan ainoaksi kissaksi tosi rauhalliseen ja stressittömään (kissattomaan, koirattomaan & lapsettomaan) mieluiten yhden ihmisen talouteen, kunhan tässä sosiaalistumisessa päästään vielä vähän matkaa lisää eteenpäin. Edellytyksenä myös se, ettei Eddy joutuisi olemaan uudessa kodissa kovin pitkiä aikoja yksin. Tämä katti ei nimittäin yksin jäädessään liiku yleensä sängyn alta mihinkään, ei edes syömään. Mutta kehräys alkaa heti ihmisen tullessa kotiin ja asettuessa viereen lattialle makoilemaan.

Ps. Ennenkuin mahdollista muuttoa voidaan alkaa suunnitella, niin tulevan kotiehdokkaan olisi käytävä tutustuttamassa itseään tälle ”erityisherkälle” katille useamman kuin yhden kerran.

Yhteydenotot osoitteeseen esakeka [a] gmail.com

Jätä kommentti