Eddy, Jyväskylä

Sir Edward (tuttujen kesken Eddy vaan) on n. 3 vuotias kaikin puolin terveeksi todettu (sirutettu, rokotettu, kastroitu, Fiv/Felv neg.) 4,4 kg kolliherra. Eddy on loukutettu jo lokakuussa 2021, mutta onnettomien sattumusten ja ensikotivaihdosten johdosta hänen sosiaalistumisensa on edelleen kesken. Päällimmäisenä syynä se, ettei hän herkkänä, huippuarkana ja syrjäänvetäytyvänä persoonana ollut sopeutunut toisten kissojen seuraan. Täällä nykyisessä ensikodissa Eddy on ollut ainoana kissana nyt (6.7) n. 2,5 kuukautta.

Ensimmäinen kuukausi kului täälläkin ihan ”sängynaluskissana” ja syömään tai vessaan uskaltauduttiin vain yön pimeyden turvin. Pikkuhiljaa sosiaalistuminen on kuitenkin viimein lähtenyt käyntiin ja juron ulkokuoren alta alkaa paljastua kovasti leikkisä kissa. Onkilelua jahdataan tosi  mielellään, mutta vielä ainoastaan sängyn alta käsin, ihan ei ihmisen nähden vielä uskalleta. Ihan näkyvillä – vaikkakaan ei vielä mitenkään   ”luontevasti tai reippaasti” – sen sijaan käydään jo syömässä, vessassa, venytellään, peseydytään sekä jäädään välillä makoilemaankin ja tarkkailemaan ihmistä kohtuullisen etäisyyden päästä. Ja parvekkeellakin uskaltaudutaan käymään jo joka ilta. Tai oikeammin joka yö, sillä päiväsaikaan Eddy ei halua liikkua vieläkään muuten kuin yksin ollessaan, päivän aktiviteetteja aloitellaankin vasta siinä klo.22:n kieppeillä.

Eddy on kaikkiruokainen, tosi siisti ja kilttiluonteinen vaikka aiempien ensikotien kertoman perusteella esim. kopitustilanteessa tassu todennäköisesti heilahtaakin reippaasti. Ja äänetön, mitä nyt joskus vielä saattaa vähän murahtaa jos ihminen tunkee itsensä ihan ”sängynalusyksiön” viereen. Eddy tullaan aikanaan  luovuttamaan ainoaksi kissaksi tosi rauhalliseen ja stressittömään (kissattomaan, koirattomaan & lapsettomaan) kotiin, kunhan tässä sosiaalistumisessa päästään vielä aika reippaastikin eteenpäin. 

P.s. Kameraa tämä herra välttelee niin taitavasti, ettei hänestä saa kunnollista muotokuvaa sitten millään!

Yhteydenotot osoitteeseen esakeka [at] gmail.com

Jätä kommentti